– Vi har full kontroll i 90 minutter. Vi spiller på oss noen unødvendige brudd og gir vekk ballen i andre omgang, uten at det blir veldig skummelt. Så vi spiller egentlig med kontroll gjennom hele kampen, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo.

Han var spesielt fornøyd med det laget hans viste de første 45 minuttene.

– Den er jeg veldig godt fornøyd med. Vi leverer varene. Vi jobber bra med tålmodighet med ballen og er bestemte og har tempo i angrepsspillet når vi ser at det er muligheten for det. Og vi scorer tre flotte mål, utdyper han.

Fra kampen mot Grei forrige helg, valgte Fagermo å gjøre tre bytter på laget. En av spillerne som kom inn i startelleveren var Hanna Bråten Gravem, som fikk sin første start siden april. Hun kom inn for Karna Solskjær og viste seg tilliten verdig ved å score to mål og servere en målgivende pasning.

– Det var ekstremt deilig. Vi spiller en god førsteomgang der spillet flyter og vi setter tre mål. Det kunne vært enda flere. Etter pause blir vi litt komfortable med resultatet og slipper oss ned et par hakk, men vi har kontroll og vinner fortjent, oppsummerer Hanna Bråten Gravem, som naturligvis var glad for å starte igjen og bidra til tre poeng.

– Jeg er veldig glad i dette laget, og det å kunne bidra til seier, er det jeg brenner for. Selvfølgelig ekstra deilig å sette to mål og få en målgivende, men det aller viktigste var å vinne, smiler tomålsscoreren.

Fullstendig overkjøring

I første hjemmekamp av høstsesongen tok AaFK Fortuna umiddelbart kontrollen mot et lavtliggende Klepp-lag. Hjemmelaget bygde opp angrep etter angrep, men stanget litt i starten og slet med å finne åpningene i gjestenes forsvar.

Dermed ble det mye nesten det første kvarteret, men så løsnet det for vertene. Et innlegg fra venstre ble slått ut rett foran mål av Klepp-keeper Maria Sandvik. Hann Bråten Gravem var raskest frempå på den løse ballen og sendte AaFK Fortuna fortjent i ledelsen.

Og like etter ble det ny jubel og nettkjenning for tangotrøyene. Målscorer Bråten Gravem ble spilt i bakrom, men kom litt for skrått på mål til å avslutte selv. Hun løftet blikket og fant angrepskollega Guro Hammer Røn, som kunne skli inn 2–0.

AaFK Fortuna fortsatte å kjøre på videre mot tabelljumboen etter scoringene, og kunne scoret flere mål på sjansene de skapte. Likevel skulle de få nok et mål før pause.

Etter 37 minutter slo Madelen Eid et presist innlegg etter å ha plukket opp ballen høyt i banen. Innlegget fant hodet til Hanna Bråten Gravem, som stanget inn 3–0 med en lur heading - et resultat som sto seg til pause.

AaFK Fortuna feirer etter 1–0-målet til Hanna Bråten Gravem. Foto: Kristian Moe

Slapp seg ned

Andre omgang ble langt jevnere enn den første. Tatt resultatet i betrakning, tok AaFK Fortuna foten av gasspedalen og slapp seg ned et par hakk. Klepp fikk dermed låne ballen i mye større grad og hadde mye mer å by på offensivt enn i de første 45 minuttene.

Sjansene til gjestene kom for det meste som en følge av unødvendige balltap fra AaFK Fortuna, men Klepp kom ikke stort nærmere enn en annullert scoring for offside. I tillegg måtte Michaela Moran hente frem en god redning på et langskudd.

Utenom dette hadde AaFK Fortuna svært god kontroll, og selv om det lugget mye mer spillemessig, og prestasjonen sank noen hakk, ble det en behagelig dag på jobben for AaFK Fortuna, som kunne innkassere nok en trepoenger.