Hva vil oppgraderinga av Rema-butikken i Strandgata bety for kundene?

Det blir jo en splitter ny butikk! Den vil bli veldig innbydende og ha fantastiske fasiliteter. Det blir blant anna helt nye kjølere, og det vil bli lett å finne fram. Hele butikken skal tømmes og fylles på nytt.

Hva er du mest opptatt av nå?

Å holde butikken gående under ombygginga. Det har gått bra hittil, men vi kommer til å måtte stenge i rundt ti dager før alt skal være ferdig i slutten av oktober.

Hva bruker du fritida di på?

Jeg går mye på fjellet, og så bruker jeg tid med unger og barnebarn. Vi har seks hester, så jeg bruker litt tid på det.

Hva er den største kulturelle opplevelsen din?

Jeg er ikke så veldig kulturinteressert, men jeg har hatt Åge Aleksandersen og bandet hans på besøk hjemme hos meg to ganger i forbindelse med at han hadde konserter i Langevåg. Det var stort! Ellers må det være å gå fjellturer på høye topper som Store og Nordre Fjelltind – og fotball; der har jeg hatt mange fine øyeblikk, uten at jeg har noe spesielt å trekke fram.

Hvilken bok ligger på nattbordet?

Bøker leser jeg aldri.

Favorittmusikk?

Det må være Åge Aleksandersen!

Hva ser du på TV og strømmetjenester?

Litt serier, realityprogram, fotball og nyheter.

Favorittmat?

Det må være noe så enkelt som biff. Steikt medium pluss og med bearnéssaus og fløtepoteter til.

Hvilken app ville du ikke klart deg uten?

Det var vanskelig … Men det er nok Rema-appen for oss kjøpmenn. Med den kan jeg blant anna styre hele butikken og ha full kontroll på vareutvalget.

Hva er den viktigste politiske saken for deg?

Som kjøpmann ønsker jeg ikke å uttale meg om politikk. Men jeg var lokalpolitiker i Langevåg i fire år.

Er du fornøyd med kollektivtilbudet der du bor?

Ja, det synes jeg er bra! Jeg bor ti sekunder unna Langevågsbåten og tar den til og fra jobb nesten hver eneste dag. Men den kunne gjerne gått oftere på kvelden og i helgene.

Hva er du mest fornøyd med på hjemplassen din?

Langevåg er en fin plass å bo: stille og rolig, med mye kultur og idrett og et flott fjell å gå turer på.

Hva gjør du om ti år?

Om jeg fremdeles kommer til å være kjøpmann, vet jeg ikke, men jeg eier også tre sportsbutikker og en klesbutikk og kommer garantert til å drive med et eller anna innen handel.

Hva ville du ha gjort om du fikk ti millioner kroner?

Da hadde jeg nok gitt en god del til barn og barnebarn, og så hadde jeg reist litt mer. Ellers kommer jeg ikke på noe; jeg har i grunnen så jeg klarer meg.

Hva er den beste oppfinnelsen gjennom tidene?

Lyspæra!

Hva er ditt favorittreisemål?

Her i nærheten er det hytta på Bjorli; der er det full avslapping. Ellers så er jeg veldig glad i Tyrkia, der er det fin atmosfære, god temperatur, det er reint og fint i sjøen og man kan gå flotte fjellturer. Vi eide en leilighet der tidligere, men den har vi solgt.

Hva kunne du tenke deg å lære?

Det var vanskelig … Men det må nok være tekniske ting som data og mobiltelefon. Det er jeg dårlig på.

Hva er det mest unødvendige du eier?

Vi flytta for noen år siden, og da kasta vi mye. Jeg er ganske flink ellers også til å kaste eller gi bort ting jeg ikke bruker, så jeg kommer ikke på noe unødvendig akkurat nå. Eller kanskje en Segway som ikke er i orden og som jeg ikke har klart å reparere.

Hva gjør du for miljøet?

I butikken sorterer vi plast og papir og følger de retningslinjene som myndighetene har gitt. Og det samme gjelder privat.

Hva er meninga med livet?

Å leve det! – mens man kan. Jeg jobber veldig mye, men det er samtidig viktig for meg å se og ta vare på dem jeg har nært meg. Å følge opp dem som er nært deg og å oppleve ting, tror jeg er det som er meninga med livet.