I år som i fjor er det satt opp fylkesderby mot Molde på Color Line Stadion på 16. mai. I den anledning inviterer AaFK til fotballfest utenfor og inne på stadion før avspark.

Klubben har lagt opp til et variert program for å skape ordentlig derbystemning. Fotballpuben «Speaker’s Corner» flyttes utendørs med servering av foretrukne drikkevarer, både alkoholholdige og alkoholfrie. La Boombas stiller med salg av tex-mex-mat, og det blir Fotballtorg ved Riise-statuen med aktiviteter, konkurranser, kamplotteri, stander og kiosk, før moroa til slutt flyttes innenfor stadionportene, hvor det loves flammer og fine farger.

Billettene går

Tribuneplassene begynner også å fylle seg opp til Slaget om Møre og Romsdal. AaFK melder at de har passert 6500 solgte billetter, som betyr at det kun gjenstår litt over 4000 billetter før stadion blir fylt til 16.-maikampen mot Molde for andre år på rad. På Color Line Stadion er de sterke i troen på at målsetningen om fullsatte tribuner skal bli oppnådd.

– Vi opplever trykket på billettene, og håper selvfølgelig at det blir utsolgt slik som i fjor. Vi har vært aktive ut i bredden og inn mot studentene når det kommer til Molde-kampen, og opplever også et stort engasjement blant russen. Det er ikke mange billetter igjen på supportertribunen, så der blir det nok mye trøkk, sier arrangementssjef i AaFK, Sven Giske.

Han kommer samtidig med en klar oppfordring til alle AaFK- og sunnmørspatrioter før fylkesderbyet.

– Vi er i motgang, men det er da laget og spillerne trenger støtten som mest. Vi hører fra spillerne at jo mer trøkk det er fra tribunen, desto mer energi får de under kampen. Derfor er supporterne våre viktige, og vi trenger alle på tribunen for å hjelpe laget til å sende Molde slukøret hjem 16. mai. Lad opp til nasjonaldagen med tre poeng og en festforestilling på Color Line Stadion, er beskjeden fra Giske.

Da Nytt i Uka/AESby snakket med klubbdirektør Ronny Stokke, kunne han meddele at billettsalget har nådd 7000 solgte billetter.

– Det er veldig rørende å se støtten til klubben, selv om vi er i en vanskelig situasjon sportslig. Det setter vi enormt pris på, sier Stokke.