– Hotellet har hele tida bærekraft og ivaretakelse av nærmiljøet vårt på dagsorden. Plastavfall i havet er et massivt problem globalt, og med vår plassering har vi utsyn rett til problematikken. Så da begynte vi å snakke om hvordan vi kunne gjøre selve indrefileten av byen vår både renere og friskere, forteller hotelldirektør Camilla Espeseth.

Nyskapende teknologi

Løsninga ble en flytebrygge som suger til seg avfall som ligger og flyter i Ålesundet. Flytebrygga, som kalles Aquapod, er utvikla av det norske firmaet Clean Sea Solutions, som spesialiserer seg på produkter renser sjøen for flytende avfall.

Flytebrygga er relativt kostbar investering, men hotellet mente likevel det var rett å gjøre denne investeringa:

– Vi ønsker å ta bærekraft på alvor, og da må vi være villig til å gå i front, sier Espeseth.

Prosjektet skal ferdigstilles i løpet av de neste ukene, i samarbeid med Clean Sea Solutions. Da vil den helt spesielle flytebrygga forhåpentlig bidra til at Brosundet blir enda reinere og mer innbydende å bade i.

Fv.: Gunnleik Olsen og Ole Rosén-Lystrup fra Clean Sea Solutions; bærekraftansvarlig hos Hotel Brosundet, Krister Haddal; hotelldirektør Camilla Espeseth; og teknologisjef/sjefingeniør hos Clean Sea Solutions, Matthias van Middendrop. Foto: Kenneth Kamp