Etter å ha tatt kontakt med Fontenehuset tidligere i høst og funnet ut at de skulle starte med en liten snekkeravdeling, bestemte daglig leder i Snekkegruppen, Emanuel Holmberg, at han ville bidra med noe. Hans første tanke var å sponse litt verktøy fra egen bedrift eller gi vekk litt materiell, men etter litt jobbing inn mot lokale byggehandlere, fikk han en avtale med Bygger’n. Snekkergruppen og Bygger’n gikk dermed sammen og donerte verktøy til en verdi av 50 000 kroner til Fontenehuset.

– Vi har gitt bordsag, kappsag, batterimaskiner, skrumaskiner og ulike batterisager. Egentlig alt man trenger til et lite snekkerverksted. Vi synes arbeidet som Fontenehuset er kjempebra, og det er fint at de har en plass som folk kan gå til hver dag og være i aktivitet. Vi har hørt mye positivt om at mange som kommer fra utenforskap og sliter blir inkludert og får en plass å være, så det er derfor vi ville hjelpe. Vi ønsker å være en støttespiller og hjelpe til så godt vi kan, sier daglig leder i Snekkergruppen, Emanuel Holmberg.

Gjengen ved Fontenehuset var naturligvis overveldet av glede for å få nok en generøs gave.

– Vi er kjempetakknemlige og overveldet. Det er mye mer enn man kan forvente og håpe på, sier John Bratland, som er medarbeider på Fontenehuset.

– Vi har hatt en plan om å lage til et snekkerverksted til enkle ting som vedlikehold, lakking og maling, men ikke kommet helt i gang fordi vi har ventet på verktøy. Denne gaven gir oss muligheter som er helt unike, og jeg tror søren meg at vi også må få oss et større lokale til verkstedet, legger han til.