Major kommer fra en stilling som VP Business Development og Head of Research i OSC (Offshore Simulator Center). Han har erfaring fra maritim bransje, både fra jobben i OSC og tidligere jobber. Før han kom til OSC jobbet han i STX/Vard Elektro.

I tillegg kan han skilte med en mastergrad i elektronikk og informasjonsteknologi fra Swiss Federal Institute of Technology of Zürich, samt en PhD i Ocean Engineering fra NTNU I Ålesund.

Pierre Major kommer til å tre inn i den nye rollen trinnvis, med en forsiktig start allerede like over nyttår, før han er på plass for fullt fra 1. mars.

– ÅKP er en spennende organisasjon med mye under samme tak. Delegasjoner kommer fra hele verden for å se hvordan man jobber sammen her. Jeg gleder meg til å jobbe i ÅKP, og bli bedre kjent med kollegaer som alle er kjempeflinke på sine områder. Når det gjelder GCE Blue Maritime ser jeg fram til å bli kjent med våre medlemmer, og høre hva klynga kan gjøre for dem. Min første tanke er at tettere samarbeid vil hjelpe å utnytte potensialet som ligger i regionen: mer vekst, mer innovasjon, mer eksport. Jeg kan nesten ikke vente, uttaler Pierre Major.