Tangotrøyene ga seg ikke før det sto 5–0, og det burde vært mye mer. Hjemme på eget kunstgress på Color Line Stadion tok hjemmelaget kommandoen fra start. Gjestene fra Sogndal hadde mer enn nok med å forsvare angrepsbølge etter angrepsbølge.

De klarte derimot ikke å holde ut altfor lenge. AaFK Fortunas amerikanske midtbanespiller Caylon McMillan fikk æren av å sette inn årets første scoring, med et velplassert skudd nede i hjørnet.

Den flotte angrepsfotballen fortsatte og målsjansene kom på løpende bånd for hjemmelaget. Karna Solskjær spaserte inn 2–0, som sto seg til pause.

Caylon McMillan satte inn årets første AaFK Fortuna-scoring. Foto: Kristian Moe

Testet ny formasjon

Etter pause gjorde AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo naturlig nok en god del bytter, for å gi hele troppen kampminutter. Vertene gikk også ut i en ny formasjon, med tre midtstoppere og en slags diamant på midtbanen.

– Det var en curveball som vi kastet til jentene i dag på spillermøtet. Vi har ikke snakket om å bruke den før da. Vi ga beskjed om at vi ville utfordre dem ved å spille den formasjonen i andre omgang. Offensivt er det en ekstremt spennende formasjon, og jeg synes vi løste den bra, sier Fagermo.

Drømmedebut

Kampbildet endret seg ikke etter hvilen tross formasjonsendringen og utskiftningene i spillermateriell. Blant de som startet 2. omgang, var nyervervelsen Hanna Bråten Gravem, som fikk sin debut. Hun takket for tilliten ved å krige inn 3–0.

Deretter banket Karna Solskjær inn 4-0, før Gravem kronet drømmedebuten ved å plassere inn sin andre scoring for dagen, og fastsatte resultatet til 5–0. Etter kampen høstet hun skryt fra hovedtrener Fagermo.

– Det må vi si var en godkjent debut, sier han med et glimt i øyet.

– Det andre målet hennes er en klassescoring. Et fantastisk timet løp inn i rom og en god avslutning. Hun var også veldig aktiv og god utenom scoringene, skryter Fagermo videre.

Her setter Hanna Bråten Gravem inn 5–0-målet mot Sogndal. Det var også hennes andre scoring i kampen. Foto: Kristian Moe

Ellers tar AaFK Fortuna-treneren med seg mye positivt fra årets første treningskamp.

– Prestasjonen vår er imponerende god. Det var ekstremt mye fin rytme, gode kombinasjoner og sykt flotte mål. I tillegg fikk vi se at jentene uførte de arbeidsoppgavene vi fokuserte på inn til kampen: defensiv og offensiv omstilling, gjenvinning og intensitet. Vi løpte Sogndal i senk og kjørte over dem, oppsummerer Frode Fagermo.