Frivillighetsgallaen arrangeres av initiativtaker Sit (Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim) i samarbeid med NTNU og Studentparlamentet, for å gjøre stas på den viktige jobben som gjøres i studentfrivilligheten.

220 studenter og andre gjester var kledd i finstasen da de var samlet til frivillighetsgalla på Color Line stadion i Ålesund lørdag Foto: Ole-Martin Saethermoen

- Vi ønsker å hedre ildsjelene, skape frivillighetsglede og vise at Sit, campusaktørene og samfunnet setter stor pris på den betydningsfulle jobben som studentfrivilligheten gjør. Med en aktiv, mangfoldig og inkluderende studentfrivillighet blir også universitetsbyen Ålesund enda mer attraktiv å studere, jobbe og bo i, noe som er viktig for hele regionen, sier Ann Kristin Angelsen, koordinator i Sit.

Årets frivillighetspriser ble delt ut av varafører Monica Molvær, direktør idrett og trening i Sit, Tor-Arne Hetland, viserektor NTNU Anne-Lise Sagen Major, nestleder i NSO, Ole-Markus Simonsen, med flere.

- Jeg storkoste meg på årets Frivillighetsgalla. Jeg er imponert over all sjelen og tiden de frivillige investerer både for seg selv og medstudentene. Den jobben de gjør er uvurderlig for livet på campus og i studentbyen Ålesund. Jeg var selv aktiv i studentfrivilligheten og vet hvor mye det betyr for tilværelsen som student og også for videre karriere, sier Anne-Lise Sagen Major, viserektor ved NTNU i Ålesund.

Det er studentene selv som nominerer og stemmer frem vinnerne i seks ulike kategorier. Vinneren av «Årets studentorganisasjon, ble NTNUI Ålesund, og lederen gir utrykk for at frivillighetsgallaen er viktig.

Morten Alexander Biering, student og leder av NTNUI Ålesund hadde all grunn til å smile, da de vant prisen «Årets studentorganisasjon» Foto: SIT

- Vi er veldig takknemlige for prisen som Årets studentorganisasjon. Alle som har vært med på å bidra kan gi seg selv et stort klapp på skulderen. Gjennom idretten styrker vi en sunn sosial plattform i universitetsbyen. Studentfrivilligheten i Ålesund vokser hvert år, og med Sit og NTNU i ryggen, skapes det trygge rammer for studentforeninger og organisasjoner. Gallaen er ikke bare en prisutdeling, men også en anledning hvor NTNU og Ålesund kommune kan få innblikk i hva som er oppnådd, sier leder av NTNUI Ålesund, Morten Alexander Biering.

Også vinner av «Årets gledesspreder, Mia Pugsley sier at gallaen motiverer.

- Dette var en utrolig hyggelig pris å få utdelt! Det er lett å være glad og positiv når vi har et så utrolig inkluderende studentmiljø og ikke minst studentfrivillighet. Frivillighetsgallaen som arrangeres av Sit er en viktig kveld for å hedre alle som legger vanvittig mye innsats gjennom hele året for å forbedre studentmiljøet ved NTNU i Ålesund. Det er også med på å skape et tettere samhold på tvers av organisasjonene og foreningene, sier Pugsley.

Her vinner NTNUI Ålesund prisen «Årets studentorganisasjon»: Foto: Ole-Martin Saethermoen

Dette er vinnerne av årets priser:

- Årets gledesspredere: Mia Pugsley og Kristine Faanes - Årets nykommer: Sander Green Tymczyk - Årets frivillige: Henrik Braathen - Årets linjeforening: Aqua Tecta - Årets organisasjon: NTNUI Ålesund - Årets arrangement: Næringslivsdagen