– Det føles fortjent sett over to kamper. Vi burde vunnet i Tromsø hvor vi gjør en kvalitetsmessig bedre kamp enn i dag. De har mer ball enn oss, og vi legger oss bevisst litt lavere for å lokke dem fremover og for vi synes det er smart. Vi vinner sjansestatistikken overlegent og vinner fullt fortjent, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo.

Sett i lys av tapet i Tromsø, hvor AaFK Fortuna slapp inn to mål på overtid, var Fagermo mest imponert over måten laget hans slo tilbake på i hjemmekampen.

– De kommer tilbake to ganger i dag etter at vi har tatt ledelsen. Å klare å komme tilbake fra den smellen og vinne 4–2, er en enorm styrke i det laget her og kan fort bli utslagsgivende for at vi går hele veien, skryter han.

Han får støtte av midtbanespiller Linn Huseby, som scoret to mål i toppkampen og var svært delaktig til at det ble seier.

– Det var en spennende kamp, men jeg følte vi hadde overtaket på dem hele tiden. Jeg er veldig stolt av at vi klarer å komme tilbake når de utligner to ganger, sier hun.

– Det var en ekstremt viktig seier, så det var digg at vi fikk det til i dag, legger tomålsscoreren til.

Linn Huseby (i midten) scoret to mål mot TIL 2020. Her jubler hun etter å ha punktert kampen med sin 4–2–scoring. Foto: Kristian Moe

Ble presset, men tok ledelsen

I den viktige toppkampen mot TIL 2020, var det gjestene fra Nord-Norge som åpnet best. De gikk ut i et svært høyt press fra start og stresset AaFK Fortuna i oppbyggingsspillet.

Det resulterte i at hjemmelaget slet med i få i gang eget spill, mens TIL 2020 hadde mye ballinnhav og kunne bygge opp flere angrep etter hverandre. Selv om bortelaget styrte kampen innledningsvis, ble det ikke mange nevneverdige målsjanser ut av det.

Isteden var det AaFK Fortuna som kom på en visitt foran målet til TIL 2020 etter 16 minutter. Ingeborg Lye Skretting slo inn til Nora Harnes Håheim, som vant duellen og headet ballen ned mot Linn Huseby. Midtbanespilleren fikk kastet seg fram, kom først på ballen og sendte AaFK Fortuna i ledelsen.

Etter scoringen kom vertene mer og mer inn i kampen, og tok etter hvert over både banespill og press. TIL 2020 ble trykket mer bakover i banen, mens AaFK Fortuna kom til flere farlige angrepssituasjoner, dog uten uttelling.

Utligning

Inn mot pause var det fortsatt tangotrøyene som hadde et lite overtak, men kampen begynte å bølge litt mer frem og tilbake.

Ti minutter før pause fikk gjestene spilt seg frem til en corner. Ballen ble slått inn og i feltet raget midtstopper Veronika Sæthre høyest, og stanget inn utligningen med et velplassert hodestøt.

Begge lag jaktet et ledermål inn mot pause, men uten resultat. Dermed sto det 1–1 etter de første 45 minuttene på Color Line Stadion.

Ga bort ledelsen på nytt

Etter sidebyttet tok det ikke lang tid før AaFK Fortuna var foran igjen. TIL 2020-keeper Ingvild Villa ga en retur ut i feltet. Der var Nora Harnes Håheim våkent frempå og banket inn 2–1.

Deretter virket hjemmelaget å ha relativt god kontroll på tross av at de til tider ble spilt litt lavere i banen. TIL 2020 skapte noen sjanser, men ikke det helt store.

Drøye 20 minutter før slutt viste derimot serielederen i 1. divisjon høy kvalitet. Ina Birkelund spilte en presis pasning over AaFK Fortuna-forsvaret. Pasningen fant Mali Trøan som elegant tok ned ballen, før hun kontrollert satte inn utligningen.

AaFK Fortuna kunne slippe jubelen løs etter kampslutt. Foto: Kristian Moe

Avgjorde siste 10

Nok en utligning påvirket ikke AaFK Fortuna i noen grad. Tangotrøyene gikk for seier i toppkampen, og fikk uttelling knappe ti minutter etter 2–2-scoringen til Trøan. Hjemmelaget vartet opp med tangofotball og tredde seg lekkert fremover på gjestenes banehalvdel.

Til slutt var det Nora Harnes Håheim som fant Maria Herdel Pedersen med en perfekt vekta gjennombruddspasning. Lynvingen gjorde ingen feil alene med keeper og ga AaFK Fortuna ledelsen på ny med en kontant avslutning forbi Villa.

Da handlet det mest om å hale seieren i land og sikre tre viktige poeng. AaFK Fortuna var kyniske og fikk tida til å tikke mot full tid.

Minuttet før slutt fikk de corner. Mange ville nok tatt en kort variant og halt ut tid, men Ingeborg Lye Skretting slo ballen inn foran mål.

Det viste seg å være en god avgjørelse, for corneren var presis og fant hodet til Linn Huseby på første stolpe som stusset inn 4–2 og punkterte kampen i favør AaFK Fortuna, som med seier over serieleder TIL 2020 for alvor er med i opprykkskampen igjen.