Han har i tillegg en bachelor i idrett og friluftsliv, har mange års erfaring som grunnskolelærer i Oslo og Ålesund og brei erfaring i arbeid med barn og unge. Han har gjennom rollene som både lærer, trener og rettleder for studenter, sett hvor viktig det er å legge til rette for at den enkelte opplever trygghet og mestring for å vokse og nå målene sine. I tillegg til å være en stødig og trygg voksen, er han en aktiv friluftsentusiast, heter det i informasjonen fra akademiet.

– Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på denne utfordringen, få lov til å bli kjent med de fine ungdommene som skal gå på akademiet og å få lov til å samarbeide med noen av de fremste på sine felt innen både pedagogikk, friluftsliv, forsking og entreprenørskap, sier Per Kristian Bratholm.

Dale Oen Academy er et tilbud til ungdommer i alderen 15-20 år, som er utenfor skole, lære, studier eller jobb. Det er et modnings år, der man blir forberedt for videre skolegang eller arbeidsliv. Tilbudet startes opp i Ålesund til høsten

– Vi sier at vi gir ikke karakter, men bygger karakter. Gjennom mestringsopplevelser og aktiviteter får ungdommene muligheten til å lære om seg selv, om andre og om verden, heter det videre i informasjonen fra akademiet.