Lansing vokste opp i Randolph, New Jersey sammen med sine foreldre og et yngre tvillingsøskenpar. Han beskriver barndommen sin som en fri barndom i et lokalsamfunn bestående av mange ulike nabolag, et stort skolesystem, mange parker, stier og innsjøer.

– Det er kanskje grunnen til at jeg ble så opptatt av naturen. Huset vårt lå også litt ut i skogen, så det var på en måte inngrodd i meg, sier den amerikanske keeperen.

– Hvordan var foreldrene dine i oppveksten?

– De var veldig støttende og tok oss med overalt til treninger og kamper. Men de lot oss ikke se på TV i hverdagen, så vi tilbrakte mye tid ute med ulike sporter og hobbyer, forteller Lansing.

Foreldrene til Lansing var veldig støttene i oppveksten, og han har alltid hatt et nært forhold til dem og resten av familien Foto: Privat

Allsidig sportstalent

I likhet med en del andre fotballspillere, var også Mike innom flere sporter før valget til slutt falt på fotballen. Fotballkarrieren startet da han begynte på college, men før det hadde han spilt både basketball og golf. I tillegg var han på skolens svømmelag på high school og stått mye på snowboard. Han kunne også valgt å satse på en annen sport enn fotball, men ble til slutt overbevist av to trenere til å gå videre med fotballen.

– Jeg tror jeg kunne satset på en karriere innen baseball, men til syvende og sist ble det fotball. Det var to trenere som pushet meg i den retningen og hadde tro på potensialet mitt på den tiden. Jeg vurderte egentlig ikke å bli profesjonell før jeg begynte på college, men så var det noen fra utsiden som mente at jeg kunne spille på det neste nivået. Jeg hadde spilt så mange forskjellige sporter og hadde så mange andre interesserer at jeg aldri hadde fokusert på bare en ting, men etter at jeg fikk høre det de andre sa, begynte jeg å vurdere å bli profesjonell fotballspiller, forteller Mike.

– Har du alltid vært keeper?

– Frem til mitt første år på high school, spilte jeg spiss i en omgang og keeper i den andre. Etter det begynte jeg å stå i mål hele tiden. Jeg elsket å kaste meg rundt og slenge meg. Det har alltid vært gøy, ler Lansing.

– Men selvfølgelig måtte man utvikle seg etter hvert. Nå handler det om å mestre rollen, mens før var det mye mer for gøy, legger han til.

Rett utenlands

Det hadde kanskje vært naturlig at fotballkarrieren til Lansing startet i en MLS-klubb, men det er ikke helt tilfellet. Karrieren startet i college-laget Bucknell Bison, før han også var innom U23-laget til New York Red Bulls. Men etter oppholdet i New York Red Bulls gikk turen til utlandet og Danmark, hvor han spilte for Vejle, Aalborg og Horsens. Tiden i Danmark var likevel tøff for Lansing, som aldri klarte å tilpasse seg skikkelig.

– Først og fremst var det en vanskelig avgjørelse å forlate familien min, for jeg har alltid hatt et nært forhold til dem. Danmark var så byaktig og jeg var ikke komfortabel med det. Det var utfordrende for meg, og det var heller ikke enkelt å spille sporadisk, innrømmer sisteskansen.

Foto: Srdan Mudrinic

Før 2021-sesongen, midt under koronapandemien, gikk derimot turen til Ålesund og spill for AaFK. På grunn av pandemien fikk ikke Lansing muligheten til å besøke byen før han signerte en treårskontrakt med klubben.

– Jeg signerte kontrakten blindt, ler han. – Tre år er mye å forplikte til en plass som man ikke vet noe om. Jeg prøvde å samle så mye informasjon som jeg kunne ved å bruke Google, men man vet aldri hvordan en plass er før man er der, erkjenner Mike.

– Men dette er første gangen jeg har klart å tilpasse meg skikkelig siden jeg flyttet. Ålesund er en utrolig vakker og spesiell plass, med så mange ting som er imøtekommende til mine interesser utenfor fotballen. Jeg anser dette som hjemmet mitt utenom USA, smiler han.

Foto: Privat

Eventyreren

Apropos interesser utenfor fotballen, har Lansing fått vært med på litt av hvert siden han kom til Ålesund. Han har elsket naturen siden barndommen, og har virkelig fått oppleve alt Sunnmøre har å by på. Allerede den første måneden etter at Mike kom til klubben var han med på sitt første eventyr sammen med lagkameratene.

– En av guttene sa at de skulle ake på Sula. Jeg er et ja-menneske og sa derfor ja. Jeg sier ja hver gang noen spør meg om å være med på et eventyr eller noe, uansett hva det er. Vi gikk opp fjellet på Sula i to timer i frysende kulde. Deretter akte vi ned og jeg trodde jeg skulle dø, forteller han lattermildt.

Før han også forteller om den første gangen han var med på spydfisking.

– Sigurd Haugen spurte om jeg ville være med, og jeg sa selvfølgelig ja, innleder Mike. Det var den verste opplevelsen i livet mitt, men av en eller anna grunn sa jeg ja igjen neste gang jeg ble spurt også. Da likte jeg det litt mer og plutselig hadde jeg kjøpt alt utstyret man trenger til å spydfiske. Nå gjør jeg det 2–3 ganger i uka, meddeler han.

Lansing elsker spydfisking, men omtaler sin første gang som «den verste opplevelsen i sitt liv». Her sammen med tidligere AaFK-spiss Sigurd Haugen (t.v.). Foto: Privat

Hva gjorde at det ble den verste opplevelsen i livet ditt?

– Brillene mine lekket så jeg fikk mye saltvann i nesa. Det var mye bølger og regn, og jeg hadde aldri snorklet før. Det kom mye vann inn i snorkelen og jeg svelget mye vann. Jeg hadde også hull i hanskene mine med en vanntemperatur på 3–4 grader. Det var frysende kaldt. Jeg visste heller ikke hva jeg gjorde, hvordan man poppet ørene eller at man måtte gjøre det. En helt forferdelig opplevelse, men nå elsker jeg det, smiler Mike.

I tillegg til spydfisking, liker Lansing å tilbringe mye tid ute i naturen. Han går mye turer, drar på camping og elsker å fiske og sette ut hummerfeller. 28-åringen er glad i å fange sin egen mat og tilberede den, og har prøvd seg på å lage fiskekaker.

– Jeg tror jeg lyktes. Jeg likte dem hvert fall, ler han.

Hva er den største fangsten din?

– Jeg var på en tur til Sandøy sammen med Sigurd Haugen, Quint Jansen, broren til Sigurd og en venn av Quint. Da fikk vi en lange på 30 kilo. Det er vår største fangst. Ellers har vi fått noen små kveiter og mange andre fiskearter, sier han stolt.

Foto: Privat

Uvanlig boplass

En annen interessant og artig del av livet til Mike Lansing er hvor han bor. AaFK-keeperen bor nemlig i ei hytte langs sjøen på Ellingsøya.

– Da jeg var i Danmark bodde jeg i leiliheter sammen med romkamerater. Men jeg var klar for å bo for meg selv, så da jeg flyttet til Ålesund begynte jeg å søke på Finn og denne hytta kom opp. Jeg tenkte at jeg måtte gå for den, fordi den var innenfor budsjettet og ikke så langt unna byen. Jeg bor nært sjøen og har mange turstier i nærheten. Jeg bor alene og kan spille musikk så høyt jeg vil. Det er helt perfekt, forteller Mike.

– Hva slags musikk hører du på, og hva gjør du utenom alle eventyrene?

– Jeg hører på alt mulig. Alt fra country til house, rap, klassikere og rock. Alt mulig. Ellers liker jeg å lage mat og lager alle måltidene mine selv. Og hvis det regner - som det gjør ofte her - setter jeg på en film eller serie på Netflix, og da helst spenning eller thrillere. Suits, Breaking Bad, Sons of Anarchy, Friends og The Office er noen av seriene jeg liker veldig godt, men jeg ser på alt mulig, svarer Michael Lansing.