Lene Trude kommer fra stilling som administrerende direktør for Næringsforeningen Ålesundsregionen. Hun har tidligere over 20 års erfaring fra internasjonalt arbeid i maritim næring, innen verft, design- og utstyrsindustrien. Hun har blant annet vært konserndirektør for HR, kommunikasjon og markedsarbeidet i Ulstein Group.

- Det var stor interesse for stillingen og jeg er svært fornøyd med utfallet av en grundig prosess, sier styreleder i NHO Møre og Romsdal, Sidsel Sæterøy.

– Det er særlig positivt at Lene Trude har bred næringslivsbakgrunn. Sammen med styret gleder jeg meg til å samarbeide tett med henne for næringslivet i Møre og Romsdal, fortsetter hun.

- Jeg er takknemlig for tilliten og gleder meg til å bli en del av kompetansemiljøet og arbeidet i NHO-fellesskapet. Sammen med sentrale parter i privat og offentlig sektor, ser jeg frem til å stå på videre for næringslivets rammevilkår og konkurranseevne, sier den påtroppende regiondirektøren Lene Trude Solheim.

Hun starter opp som regiondirektør i NHO 1. februar 2024. Frem til da vil nåværende regiondirektør, Espen Remme, fungere i stillingen.

Lene Trude Solheim har blant annet erfaring fra Rolls-Royce, Ulstein Group, NRK og Europabevegelsen. Hun har utdanning i statsvitenskap, PR og organisasjonsutvikling og har også en mastergrad fra Handelshøyskolen BI, i ledelse og digital kommunikasjon. Solheim er styremedlem ved Høgskolen i Molde. Hun er 51 år og bosatt i Ulsteinvik.