– Dette var en veldig fin oppvarming til sesongen både for gutta og jentene. Det begynner å nærme seg nå, og vi føler støtten fra supporterne. Jeg håper både de, spillerne og apparatet hadde en fin kveld. Nå retter vi fokus mot seriestarten! sier arrangementssjef i AaFK, Sven Giske.

Arrangementet ble avholdt på Terminalen lørdag kveld, og ble innledet av konferansierene Terje Erstad og Sven Giske, som ønsket alle fremmøtte hjertelig velkommen.

Deretter fikk begge lag videohilsener fra kjente personer og profiler. Ordfører Eva Vinje Aurdal, Lyon-spiss Ada Hegerberg og fotballpresident i NFF Lise Klaveness var blant de som ønsket AaFK Fortuna lykke til med årets sesong.

TV2-profilene Arill Riise og Jan-Henrik Børslid, samt de tidligere AaFK-spillerne Sigurd Haugen, Isak Dybvik Määttä, Ståle Staalinho Sæthre og Peter Orry Larsen sendte sine hilsener til AaFK.

Arrangementssjef i AFK, Sven Giske åpnet showet under kick-offen. Foto: Kristian Moe

Etter videohilsenene var det duket for presentasjon av spillerstallen til AaFK Fortuna. En etter en ble spillerne ropt inn av Sven Giske, før en liten tur på den oppsatte catwalken iført årets hjemmedrakt fulgte. Seansen med AaFK Fortuna ble avsluttet med intervju av hovedtrener Frode Fagermo og kaptein Mette Muri, som begge understreket lagets målsetning om å rykke opp, til stor jubel fra publikum.

Da alle trodde AaFK-spillerne skulle presenteres, ble det isteden levert en siste overraskelse fra AaFK Fortuna, som vartet opp med en live-spillersignering og bekreftet at Linn Huseby er klar for klubben på en toårskontrakt.

AaFK Fortunas spillerstall for 2023. Foto: Kristian Moe
Live-signering av Linn Huseby. Foto: Kristian Moe

Spillerpresentasjon av årets AaFK-stall fulgte etter live-signeringen av Huseby, samt intervju med hovedtrener Lars Arne Nilsen og kaptein David Fällman.

– Vi har tro på en god sesong for AaFK og skal havne høyere på tabellen i år enn det vi gjorde i fjor, sa Fällman.

Så kom det en overraskelse fra AaFK også, som annonserte at stortalentet Nikolai Hopland har forlenget sin avtale med klubben til mai 2025.

David Fällman tror AaFK får en god sesong i 2023. Foto: Kristian Moe
John Kitolano og Bjørn Martin Kristensen i de nye bortedraktene. Foto: Kristian Moe

Musikk og parodier

Den historiske kick-offen på Terminalen ble avsluttet med konsert med den lokale artisten Isak Shorty, presentasjon av årets bortedrakt, og parodier fra den velkjente imitatoren Kasper Foss, som sammen med Heia Fotball-programleder Sven Bisgaard Sundet også kjørte en humoristisk intervjuseanse med Frode Fagermo og Lars Arne Nilsen.

Isak Shorty under kick-offen. Foto: Kristian Moe
Sven Bisgaard Sundet (t.v) ledet den avsluttende intervjuseansen med Frode Fagermo og Lars Arne Nilsen sammen med imitator Kasper Foss (t.h). Foto: Kristian Moe
Lars Arne Nilsen blir intervjuet av Sven Giske. Foto: Kristian Moe
Frode Fagermo snakket om kommende sesong for AaFK Fortuna. Foto: Kristian Moe

Se også noen bilder fra spillerpresentasjonene til begge lag, der flere spillere leverte varene: