I løpet av sommeren blir det arrangert tre ulike turer, tilpassa litt ulike aldersgrupper. Den første turen går til Ytste Skotet, den neste til Norddal og den siste til Stad.

Turen til Ytste Skotet er tilpassa aldersgruppa 12-16 år. Der skal ungdommene få oppleve å bo og leve slik man gjorde på gårdene for flere generasjoner siden: Det blir stell av dyr, fiske, bålfyring, matlaging og mye mer. Bading, fjellturer og lek i Tarzan-løype hører også med.

I Norddal blir det en uke med mange slags aktiviteter, som til slutt avsluttes med stor fest. Aktuell aldersgruppe her er 6-12 år. Det blir blant anna utkledning, dans og teater, og man får lære skikk og bruk fra gamle dager. Padling, sykling og bading står også på lista over det barna får være med på – og soving på låven. Innkvartering blir på den gamle prestegården.

Surfing ved Stad Foto: Ålesund kommune

Den siste turen er surfesafari til Stad, for ungdom mellom 14 og 16 år (som kan svømme). Her blir det tre dager med surfing, men det blir selvsagt også andre aktiviteter. På planen står blant anna fisking, matlaging på bål, plastrydding i havet og snekring med drivved – pluss skating, klatring, snorkling, SUP-boarding og fjelltur. Alt etter været skal ungdommene enten bo ute i telt eller inne på Ervik skole.

For alle turene oppfordres det til at mobiltelefonen blir igjen hjemme. Meninga er nemlig at alle skal ha det så kjekt at mobilen ikke blir savna.

Påmelding gjør man på hjemmesidene til Ålesund kommune. Påmeldingsfristen er egentlig 22. juni, men er det ledige plasser, er det mulig å melde seg på etter dette.