Arrangementet er gratis, og har kommet i stand gjennom samarbeid mellom flere aktører, med Sørsida Utvikling AS som arrangør.

– Vi har sett at utekino har slått an i andre byer, og tenkte at vi skulle prøve det ut her også. Vi håper på positivt engasjement og entusiasme, sier påtroppende daglig leder i Sørsida Utvikling AS, Peter Wahl Hareide.

Filmer og Slinningsbålet

Utekinoen starter klokka 16:00 med visning av den nyeste filmen Karsten og Petra: Gullringen fra Atlantis, som i dette nye eventyret reiser til øya Malta hvor Petra finner en gullring på stranda som setter i gang en storstilt jakt både på ringens eier og ringens opphav.

Den nye barnefilmen blir etterfulgt av visning av 80-tallsklassikeren Back to The Future, før kvelden avsluttes med Bypatriotens livesending fra Slinningsbålet. Quality Hotel Waterfront stiller med popcorn, mens Sportsklubben Guard låner vekk griller, slik at folk kan grille pølser.

– Jeg tror det kommer til å bli kjempekjekt og jeg gleder meg. Og så er det gøy å kunne invitere barn og unge på den første store «happeningen» som skjer her nede, smiler Wahl Hareide.

På dette området på Sørsida blir det lagt opp til utekino førstkommende lørdag. Den nåværende parkeringsplassen blir ryddet slik at det blir plass til stoler. Foto: Kristian Moe

Lover flere arrangement

Han opplyser at utekinoen er en del av flere midlertidige arrangement og aktiviteter på Sørsida frem til utviklinga er ferdigstilt. Om lørdagens utekino slår an, lover han flere filmvisninger under åpen himmel, men forteller at det også er planlagt flere andre typer arrangement på Sørsida utover høsten.

– Det blir en blanding av slike stunt som dette, men også bruke slike arrangement til medvirkningsprosesser, der folk kan få si sin mening om hvordan en park skal se ut eller utformingen av et bygg. Vi ønsker at folk skal få mer eierskap til Sørsida, avslutter Peter Wahl Hareide.

Det vil bli satt opp storskjerm på denne veggen for å vise Karsten og Petra: Gullringen fra Atlantis og Back to The Future, før kvelden avsluttes med livesending fra Slinningsbålet. Foto: Kristian Moe