I ca. et år har åpningen av Malaika Villages Kiserian vært planlagt, og arbeiderne har jobbet på spreng for å få alt ferdig. Malaika Villages Kiserian er en internatskole der barn fra vanskelige forhold i slummen i Nairobi skal bo. Sammen med lokale barn skal de gå på skole på MVK. De bor sammen åtte og åtte og har hele tiden en "mor" som passer på dem med stell og mat, går det frem av ei pressemelding fra NSP-AID.

Skolen er støttet av en gave fra Halden. Etterkommer etter forfatter Frithjof Eugen Bye har starte en stiftelse som ga en stor gave til NSP-AID, og med dette har skolen fått navnet Frithjof Eugen Byes Academy. Det har ført til at barna nå får pene røde skoleuniformer med egen Frithjof Eugen Byes Academy logo.

Fra åpningsseremonien lørdag Foto: NSP-AID

Mange lokale støttespillere

De ulike bolighusene er også betalt av ulike bidragsytere fra Norge. Det ene huset er det elever ved fem forskjellige videregående skoler som står bak. Sunnmøre Home 2 er navnet på dette huset. Familien Stette med firmaet Stette Holding står bak huset som heter Stette Home. Sjøvik familien fra Misund står bak et av husene, som har fått navnet Mama Brita. Gjendemsjø har betalt for huset Kristinas home, Kynningsrud AS har huset Kynningsrud, Grete Sunde har sponset huset Mama Greta home, og til slutt er det firmaet Fasadeprodukter som har betalt for huset Hope.

Nå skal arbeidet på MVK ferdigstilles helt, og da blir det skolegang for ca. 200 elever, bolig for ca. 50 barn og et levende senter for området her utenfor Nairobi, heter det videre i pressemeldingen. Foto: NSP-AID