Onsdag var det åpning av den nye nye grindløa, som står rett nedenfor lekeplassen til barnehagen. Det er elever ved Skodje ungdomsskule som har valgfag «kulturarv» som har bygd grindløa i tråd med historisk byggeskikk, opplyser Astrid Josefine Eide, som er styrer for barnehagen.

Barna i barnehagen har fulgt spente med under hele byggeprioden, og onsdag 13. mars fikk de være med på en storveis og høytidelig åpning av grindløa, med snorklipping, takketale og overretking av takkegave fra barnehagen til ungdomsskoleelevene. Grilling av pølser hørte også med.

Mathea, Lauritz og Alma synes det er veldig kjekt å ha fått en helt egen grindløe i skogen. De gleder seg til kortreiste langturer fremover. Foto: Prestemarka barnehage

Bygginga av grindløa har blitt gjort gjennom et samarbeid mellom Prestemarka barnehage, FAU ved barnehagen og valgfaget «kulturarv» ved Skodje ungdomsskole. Prosjektet har vært mulig å gjennomføre takka være økonomisk støtte fra Sparebank 1 SMN (25 000 kroner) og Ørskog Sparebank (5 000 kroner), samt litt midler fra FAU.

Åpninga av grindløa ble gjort i sammenheng med den nasjonale markeringa av Barnehagedagen 2024, som i år har slagordet «Staden min» og et særlig retter søkelyset på kulturarven.

Ungdommene som har bygd grindløa, fikk et gigantisk påskeegg i gave fra barnehagen. Foto: Prestemarka barnehage
Slik ser grindløa ut på innsida. Foto: Prestemarka barnehage
Grue og grindløe. Foto: Prestemarka barnehage