De norske kvinnene møtte Colombia i finalen i VM i undervannsrugby, som gikk for seg i Montreal i Canada i helga. Det meldes at Norge spilte svært bra i finalen, men at de dessverre ikke klarte å få ballen i mål. Også finalemotstanderne sleit med å putte ballen mot de sterke norske damene, men i siste halvdel av andre omgang klarte de å overliste dem én gang.

Dermed ble det 0-1-tap for Norge mot Colombia i årets VM-finale. Sølv i verdensmesterskapet må likevel sies å være en imponerende prestasjon av de norske kvinnene, som hadde en solid andel spillere fra Ålesund og Molde.

Lokale sølv-kvinner

Tre ålesundsdamer bidro til å hanke inn VM-sølvet for det norske landslaget: Cecilie Skåre, Gedvyde Petkeviciute og Vera Erlandsen. To moldensere var også med på laget, Marie Outzen Molde og Stine Dahl, så Møre og Romsdal var svært sterkt representert.

Bronse-tap for herrene

Det norske herrelandslaget gjorde det også sterkt; de kom til bronsefinalen, der de tapte 0-2 mot Danmark. Det norske herrelaget er svært ungt, så ambisjonen er at de skal møte betydelig sterker til neste store turnering, som er europamesterskapet om to år.

Også på herrenes landslag var Ålesund og Molde særdeles sterkt representert, begge byer med med hele fire spillere som fikk spille. Ålesunderne på VM-laget var Marius Skåre, Otto Kverndokk, Oscar Wiik og Aksel Michelsen, mens moldenserne var Øyvind Nyhus, Thor Funk, Even Søvik og Jørgen Ulvestad.