– Det er to poeng for lite. Vi har fem, seks, sju store målsjanser og synes vi er det beste laget. Vi leverer en bra kamp mot et bra lag og produserer definitivt nok til å vinne kampen med et par mål, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo.

Med seier hadde AaFK Fortuna vært bare to poeng bak Kolbotn på direkte opprykksplass, men klarte ikke å utnytte muligheten. Selv om det ikke ble seier, mener Fagermo at de lever godt med 0–0.

– Resultatet er helt ok. Vi skulle selvfølgelig gjerne vært to poeng bak, så sånn sett kan du godt si at det var en mulighet vi burde benyttet oss av, men samtidig gjør jentene alt de kan for å få seieren. De siste 20 minuttene er spill mot ett mål og vi gjør det vi kan for å få seiersmålet, men greier det ikke. Jeg er relativt godt fornøyd med kampen og gjennomføringen, og så er det selvfølgelig litt kjedelig at vi ikke vinner for det fortjente vi, utdyper han.

Skapte sjanser

Toppkampen på Color Line stadion åpnet relativt jevnt med en litt «ta og føle på»-stemning fra begge lag. Lagene byttet på å etablere angrep mot godt strukturerte forsvar i innledning og ble for det meste effektivt nullet ut.

Det førte til at ingen av lagene klarte å spille seg til de store sjansene mot etablert, men måtte håpe på å ta hverandre i ubalanse. Nettopp det klarte AaFK Fortuna å gjøre da Nora Harnes Håheim spilte en bakromspasning mot Maria Herdel Pedersen. Den lynraske dansken nådde naturligvis ballen og kom alene mot Selma Panengstuen. Herdel Pedersen prøvde å ta seg forbi Kolbotn-keeperen, men fikk ballen litt fanget under beina som gjorde at hun ikke fikk avsluttet og Panengstuen kunne plukke opp ballen.

Litt senere skulle AaFK Fortuna få en ny god sjanse. Guro Hammer Røn slo lavt inn fra sin høyreside og fant Linn Huseby på 15–16 meter. Midtbanespilleren prøvde å plassere ballen i lengste hjørne, men skuddet ble reddet av keeper.

Målløst til pause

Utover omgangen ble det litt mer Kolbotn. Gjestene klarte å spille vertene lavere i banen, men med unntak av noen halvfarlige innlegg skapte de ikke de helt store sjansene.

Men etter 32 minutter fikk gjestene en kjempesjanse til å ta ledelsen. En lang ball over forsvaret endte hos Celine Larsen. Hun tok med seg ballen mot mål, dro seg innover og fyrte av mot nærmeste hjørne. Der lå Michaela Moran og vartet opp med en strålende redning. AaFK Fortuna-keeperen klarte også å fange sin egen retur på streken og hindret scoring.

Flere sjanser før pause ble det ikke, og lagene gikk målløse i garderoben.

Maria Herdel Pedersen var blant AaFK Fortuna-spillerne som fikk sjansen til å score, men misbrukte muligheten. Foto: Kristian Moe

Dominerte siste 20

Etter pause var det Kolbotn som startet med å ha ballen mest og spille mot etablert forsvar, men gjestene var ganske tannløse foran mål og maktet ikke å skape all verdens.

Isteden var det AaFK Fortuna som skapte sjansene, men oppofrende forsvarsspill fra Kolbotns bakre femmer gjorde at scoringen uteble for hjemmelaget.

De siste 20 minuttene skrudde AaFK Fortuna til et par hakk i jakten på scoring og tok fullstendig over kampen. Det ble omtrent power play mot Kolbotn-målet, og vertene skapte flere enorme målsjanser.

Etter 84 minutter fikk Nora Harnes Håheim ballen inne i feltet. Hun dro seg fri og banket til mot nærmeste hjørne, men en kjemperedning av Selma Panengstuen stoppet AaFK Fortuna sin toppscorer.

Maria Denius hadde også et godt forsøk fra distanse, men ballen suste et par meter til side for mål.

Presset fra AaFK Fortuna vedvarte helt til slutt, og på overtid var de marginer unna å dra seieren hjem. En corner fra Ingeborg Lye Skretting havnet hos en AaFK Fortuna-spiller som avsluttet mot mål, men skuddet ble reddet. Returen havnet også hos en angripende spiller, som fikk satt ballen forbi Panengstuen, men på streken sto en Kolbotn-spiller og stoppet skuddet.

Samme avstand

Tross spill mot ett mål de siste 20 minuttene og mer enn nok av sjanser til å avgjøre, endte toppkampen mot Kolbotn med 0–0. Det gjør at avstanden til direkte opprykk forblir på fem poeng for AaFK Fortuna. Uavgjortresultatet gjør at TIL 2020 kommer helt opp i ryggen på AaFK Fortuna - ett poeng bak - før lagene møtes i Tromsø neste helg.

– Mulighetene er fortsatt gode. Nå skal vi til Tromsø hvor vi har alle muligheter til både ett og tre poeng. Så skal vi til Kolbotn der vi har muligheter til å vinne. Det hadde selvfølgelig vært gunstig med tre poeng i dag, men dette kommer til å leve runde for runde, avslutter Frode Fagermo.