- Vi har hatt mange gode søkere til stillingen. Vi har har kommet til at Hoff er den rette til å lede satsingen vår og det gode laget som er der allerede videre, sier Kjetil Aarseth, administrerende direktør i Atlanterhavsparken.

Kaféen på Atlanterhavsparken er i drift alle 360 dagene i året anlegget er åpent. Hoff skal lede et lag med sjefskokk og matansvarlig Ole Christian Skogen i spissen. Skogen, Aarseth og resten av de ansatte på Atlanterhavsparken har de siste månedene testet ut oppdekning til fin middag fremfor stortanken og ellers ta i bruk lokalene med matboder til glede for gjester fra fjern og nær.

- Alle våre gjester får med seg et bærekrafts-budskap sammen med mat- og drikkeopplevelser på Tueneset. Godt på tallerkenen og i glasset trekker folk og får dem til å bli enda lenger hos oss, sier Aarseth.

Magisk ved Stortanken Foto: Atlanterhavsparken

Blid bergenser

For de fleste er Joakim Hoff mest kjent for sitt bidrag til tvillingrestaurantene Bro og Bryt i Notenesgata i Ålesund som han var med å starte, drive og eie de første snart fem årene. Han er et kjent og respektert fjes for bransjefolk, men tusenvis av gjester har nok også merket seg den blide bergenseren i lokalene ved Brosundet. Hoff har kokkeutdanning i bunn, så har han bygd på med salg og markedsføringsutdanning fra BI. Vin står hjertet og strupen hans nær og med sommelier-utdanning - eller vinkjenner for de litt mindre innvidde, har han et spesialistområde som han tar med seg inn i Atlanterhavsparken. Hoff startet karrieren på Solstrand Bad & Hotell. Etter noen år der, fikk han mange år på Grand Hotel i Oslo, før han var innom Vinum og Arcus, der vinkompetansen og vininteressen fikk brynt seg. Etter årene i Bryt og Bro har han vært innkjøper i Ocean Supreme, kjent for sine høykvalitets lakseleveranser verden rundt, heter det videre i meldingen fra Atlanterhavsparken.

– Som interessert selv og ikke minst som far, har jeg vært mye på Atlanterhavsparken og ser at anlegget har utvikla seg jevnt og trutt når det gjelder akvarievirksomhet og vitensenteret. Jeg har også med glede observert at de har løftet seg betydelig de siste årene når det gjelder mat og drikke. Dette området er allerede veldig bra, og så blir det min oppgave å løfte opplevelsene ytterligere for store og små gjester, både på dagtid og i arrangement-sammenheng. Jeg gleder meg til å arbeide sammen med alle de flinke folka som koker, baker, anretter og serverer på Tueneset, sier Joakim Hoff.

Joacim Hoff blir fra 1. april å finne ved Atlanterhavsparken. Foto: Atlanterhavsparken