– Dette er kjempespennende. Vi har jobbet iherdig for å få dette på plass og behovet er der, sier avdelingsleder for informasjonsteknologi og medieproduksjon ved Ålesund videregående skole, Sissel Istad Hide.

Første i fylket

Medieproduksjon vg2 bygger videre på vg1 Informasjonsteknologi og medieproduksjon som skolen allerede tilbyr. Innholdet i faget knytter seg til innholdsproduksjonsfaget, mediedesignfaget og medieteknikkfaget, men gir også ferdigheter som teknologiforståelse og samarbeidsferdigheter.

Istad Hide opplyser at det fra før av er fem skoler i fylket som tilbyr informasjonsteknologi og medieproduksjon på vg1, men at Ålesund videregående skole nå blir den første skolen i Møre og Romsdal som kan tilby medieproduksjon på vg2.

– Vi har kompetansen og utstyret til å tilby dette. Det er nesten for gale at Møre og Romsdal ikke skal ha et slikt tilbud, og da bestemte vi oss for at vi ville tilby medieproduksjon på vg2. Jeg tror det er viktig for fylket at vi nå har dette tilbudet, mener hun.

Foto: Ålesund videregående skole

Etterspørsel

Avdelingslederen forteller også om en stor pågang hos elever som har ønsket å ta medieproduksjon på vg2.

– Vi har fått tilbakemeldinger på at elever har lyst til å gå denne veien, sier Istad Hide.

Utdanningsløpet innen medieproduksjon er en yrkesfaglig vei med to år på skole etterfulgt av to år som lærling. Skolen er dermed avhengige av at næringslivet er positive til å ta imot lærlinger og elever på utplassering.

– Vi har allerede fått på plass mange intensjonsavtaler med bedrifter i næringslivet, avslører Sissel Istad Hide.