Illustrasjonsbilder av hvordan LD Studio har planlagt at ÆRT skal se ut.

– Det er et spennende konsept og vi gleder oss veldig til åpning, sier studioleder og gründer, Georg Deocariza.

Restauranten har fått navnet ÆRT og konseptet er at den skal være grønnbasert. Det betyr ikke nødvendigvis at det bare skal serveres vegetarmat, men heller at maten lages med grønnbaserte ingredienser. I tillegg til restaurant kommer det også til å være en slags testlab, der det skal dyrkes egen mat.

Georg Deocariza og Ann Sylvia Deocariza er hovedfinansiører av LD-restauranten ÆRT. Foto: Privat

– På en side er det en kul møteplass med fantastisk mat, mens på den andre siden kan man se på det som en testlab, forteller Georg Deocariza.

– Vi skal prøve å holde ingrediensene så økologiske som mulig. Tanken er å ha grønnbaserte ingredienser fra lokale produsenter, og man kommer til å se mye grønt, opplyser prosjektlederen for ÆRT, som inntil videre ønsker å være anonym.

Illustrasjonsbilder av hvordan LD Studio har planlagt at ÆRT skal se ut.

Åpning til sommeren

For øyeblikket er ÆRT i utbyggingsfasen. Planleggingen er ferdig, men noen ting i strukturen av restauranten/laben gjenstår før alt er klart til åpning. Prosjektlederen forteller at de har en dato i tankene for når de kan åpne ÆRT, men kan ikke gi en eksakt dato helt enda.

– Jeg kan si så mye som at vi planlegger å åpne rundt sommertider, avslører hun.

Hva er målet deres med ÆRT?

– Vi ønsker å skape en plass med godt samvær for alle, der man kan komme inn og føle seg som hjemme. Alle skal føle seg velkommen hos ÆRT. I tillegg håper vi at folk får en opplevelse når de kommer inn, svarer prosjektlederen.

– Jeg tror Ålesund kommer til å ønske et slikt konsept velkommen. Jeg har en god følelse, avslutter hun.

Nedenfor er illustrasjonsbilder av hvordan LD Studio har planlagt at ÆRT skal se ut. Endringer kan forekomme.