Forsvarsspilleren Thomas Grøgaard har signert en kontrakt ut året med Aalesunds Fotballklubb.

– Thomas er en erfaren venstreback med vel 250 kamper i Eliteserien. En solid spiller med gode offensive egenskaper, og han er godt trent og fortsatt veldig sulten på suksess. sier sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland og forsetter:

– Med John Kitolano og Sebastian Berntsen ute av fotballtrening de siste månedene mener vi det var viktig å prioritere en ny venstreback nå såpass tett innpå seriestart. Så er vi trygg på at det etter hvert blir en sunn konkurransesituasjon om denne posisjonen i laget.

Thomas Grøgaard og Bjørn Erik Melland. Foto: Per Rish Hunstad

30 år gamle Grøgaard har en fortid i Odd, Brann og Strømsgodset. Han har en rekke aldersbestemte landskamper for Norge, og har også én kamp på A-landslaget å vise til.

Venstrebacken fikk sin seniordebut i Odd i 2012, før han tok turen til Bergen og Brann i 2018. Fra 2021 til 2023 var han i Strømsgodset. Nå går turen til AaFK.

– Jeg vet litt om hva som kreves, både i trening og kamp, for å prestere på det høyeste nivået i Norge. Jeg kommer til klubben med den bakgrunnen, og er motivert for å gjøre min beste sesong noensinne, sier Thomas Grøgaard til aafk.no.

Han har stått på motsatt halvdel av AaFK en rekke ganger, og har et godt inntrykk av både klubben og byen. – Aalesund er i mine øyne en Eliteserie-klubb, men som nå er nede en tur. Klubben har en fin stadion og gode fasiliteter. Vi skal gjøre det som skal til for at det blir snarlig retur til Eliteserien, legger han til.

Thomas forteller at han for en tid siden hadde et fint møte med Bjørn Erik Melland og Christian Johnsen, hvor de la fram interessante tanker og ambisjoner for klubben.

– Det har gått litt tid, og dialogen har etter hvert blitt mer konkret. Jeg kjenner at jeg gleder meg til å bidra, forhåpentligvis til at AaFK rykker opp, sier den nye spilleren.