– Når jeg nå har valgt å takke av, vil det fort bli spekulasjoner på om det er på grunn av «Mork-saken», «fødesaken», «den krevende økonomien» eller andre enkeltsaker. Min avgang handler ikke om noen enkeltsaker i fylket. Jeg står fullt og helt for de beslutninger jeg har tatt og gjennomført enten de har vært faglig eller økonomisk begrunnet, sier Bakke.

– Men at stillingen har vært altoppslukende og blitt en livsstil, legger jeg ikke skjul på. Det er en tid for alt, og min beslutning er basert på en totalvurdering, hvor jeg også har kjent på et savn av venner i Oslo. Dette gjør at jeg har landet på å gi stafettpinnen videre, forteller han.

Stolt av jobben og kolleger

– Jeg er stolt over alle mine kollegaer i Helse Møre og Romsdal. Stolt over at vi har stått sammen for å håndtere pasientbehandlingen i en særdeles krevende periode. Spesielt takknemlig er jeg for det tette og konstruktive samarbeidet med ansatte, tillitsvalgte, verneombud og ikke minst foretaksstyret. De har på hver sin måte vært viktige sparringpartnere for meg. Vi har opparbeidet et stort økonomisk handlingsrom som har gjort det mulig å skifte ut mye gammelt medisinsk teknisk utstyr, oppgradert mange av byggene våre og ikke minst beredt grunnen for de store nye sykehusbyggene, sier Bakke.

Heidi Nilsen Foto: Kristin Støylen

I et ekstraordinære styremøte torsdag vedtok styret at viseadm.dir. Heidi Nilsen trer inn i rollen umiddelbart.

Stillingen vil bli lyst ut så fort som mulig. I perioden fram til ny adm. dir. ansettes, vil Heidi Nilsen være konstituert i stillinga. Etter mange år kjenner hun driften i helseforetaket svært godt, heter det i pressemeldingen.