Fredric Holen Bjørdal, oppvokst i Ørsta og i det daglige advokat med forvaltningsjus som spesialfelt, er kresen på hvilke styreverv han takker ja til, men nølte ikke da Atlanterhavsparken spurte:

– Jeg har alltid brent for Atlanterhavsparken, helt fra jeg var der med foreldra mine da jeg var liten og fikk et slags kikkhull ned i havet. Siden har jeg jo sett den store utviklinga som har vært der, fram til det store kultur- og opplevelsessenteret som parken utgjør i dag. Det har jo blitt en institusjon som betyr mye for folk i hele fylket, sier han.

Roser avgått styreleder

Bjørdal er full av lovord om den mangeårige, nå avgåtte, styrelederen, Ove Paulsen:

– Paulsen er en tekniker som gjorde en formidabel jobb med å utvikle og løfte fram Atlantherhavsparken. Nå er den fysiske utvidelsen i stor grad ferdigstilt, og parken har gått mer over i en forvalterposisjon – men den skal fortsette å vokse. Derfor ønska styret å få inn noen med litt annen kompetanse i styrevervet. Jeg har mye erfaring fra juss, politikk og samfunnsbygging, og dette var kompetanse som styret ønsket, sier den erfarne Arbeiderparti-politikeren som representerte Møre og Romsdal på Stortinget i åtte år fra 2013 til 2021.

Den fascinerende fisketanken

I dag synes Bjørdal det er stor stas å kunne ta med egne barn til Atlanterhavsparken, der det foreløpig er den store fisketanken som er det aller mest fascinerende for 5- og 7-åringen. Men når de blir litt større, forteller han, ser han fram til å ta dem (og barn nummer tre, som er på vei) med til den delen av Atlanterhavsparken der man driver på med bærekraft, forskning og kompetanseutvikling.

– Jeg synes det er viktig at de får vekket interessen for livet i havet, og at de får innsikt i hele verdikjeden til mat og råstoff som vi henter opp derfra. Det er jo noe som også er fullt mulig å jobbe med og ha som karriere, sier Bjørdal.

Skal ha ny direktør

På spørsmål om hva som blir den viktigste oppgava nå i starten som ny styreleder for Atlanterhavsparken, kommer svaret prompte:

– Å ansette ny direktør. Tor-Erik Standal har gjort en formidabel innsats og vært Atlanterhavsparkens ansikt utad i mange år, men har nå sagt opp. Atlanterhavsparken har blitt en stor turistattraksjon med 140 000 besøkende i året og framstår som en arkitektonisk perle med en unik beliggenhet. Det er en organisasjon som forvalter store verdier, samtidig som det også er en viktig arena for forskning og formidling. Så det å være direktør der, er en topplederstilling som krever mye, men vi er også sikre på at det er en svært attraktiv stilling. Målet vårt er å lyse ut direktørstillinga før sommeren, så skal vi bruke den tida vi trenger for å finne den rette personen, sier Fredric Holen Bjørdal.