Trener Frode Fagermo beskrev forrige prestasjon mot Medkila i Harstad som «råtten» og «beksvart», og var klar på at laget hans skulle fremstå på en helt anna måte denne gangen.

Det måtte de også for slike prestasjoner kan de ikke være bekjent med. I 2–4-tapet i vår var AaFK Fortuna rett og slett grusomt dårlige der absolutt ingenting stemte.

Tok kommandoen

Men denne gangen var det tydelig at spillerne hadde tatt til seg Fagermos ord før kamp og visste at nivået måtte flere hakk opp fra møtet i grunnspillet.

AaFK Fortuna tok kontroll på denne kampen fra start og fikk tidlig betalt på noe så sjeldent som en scoring fra corner ved kaptein Mette Muri, som heller ikke kan karakteriseres som en notorisk målscorer.

Kaptein Mette Muri sendte AaFK Fortuna i ledelsen. Foto: Kristian Moe

Etter scoringen handlet det meste om AaFK Fortuna selv om Medkila hadde noen småfarlige visitter, men forsvaret stod støtt og hadde grei kontroll.

Sjansene var det derimot gjestene som sto for. Medkila-keeper Emma Lykke Sjåfjell måtte i aksjon ved et par anledninger, men kunne ikke hindre Nora Harnes Håheim i å doble ledelsen etter 25 minutter. Selv da dro Sjåfjell frem to gode redninger, men måtte kapitulere til slutt.

Spillemessig var ikke alt perfekt i første omgang. Rytmen i spillet var ikke fantastisk og det gikk ikke på skinner. Noen sløve touch og pasninger, samt noen dårlige valg var det, men totalt sett fremsto AaFK Fortuna mye bedre enn sist de var på besøk i Harstad.

Nora Harnes Håheim var tilbake på scoringslista for AaFK Fortuna. Mot Medkila scoret hun sitt tiende mål for sesongen. Foto: Kristian Moe

Rommene så åpnet seg ble utnyttet på en god måte og frispillingen på egen banehalvdel satt greit. Det var også større bevegelse og flere initiativ, noe Fagermo etterlyste før kampen.

Første omgang var en omgang der AaFK Fortuna hadde grei kontroll og ledet fortjent 2–0 til pause.

Kontrollerte inn poengene

Etter pause kom Medkila friskt ut og prøvde å etablere et trykk mot AaFK Fortuna, men sjansene uteble. Isteden stanget Helle Olsen Rindal inn 3–0 etter nok en corner, og avgjorde på mange måter kampen.

Resten av oppgjøret handlet om å kontrollere inn de tre poengene for AaFK Fortuna, noe som ble gjort med glans selv om det ble litt mer trøbbel å spille ut Medkilas høye press som var mer samlet etter pause.

Likevel så AaFK Fortuna kampen ut på en profesjonell måte og det kunne også blitt flere mål med alt rommet Medkila ga fra seg. Da mangla det litt presisjon på den siste pasningen eller avslutningen, men AaFK Fortuna sendte ikke veldig mange spillere i angrep heller.

Helle Olsen Rindal kunne juble for tre poeng og sitt første mål for sesongen. Foto: Kristian Moe

Medkila fikk et trøstemål på slutten, men det endte med en fortjent og kontrollert seier i Harstad. AaFK Fortuna fikk dermed en fin revansje fra kampen i grunnspillet med en mye bedre prestasjon, og står med to seiere av to mulige i sluttspillet og har fått en perfekt start.

Neste kamp er hjemme mot Grand Bodø på søndag, og da skal det settes publikumsrekord! Det er bare å møte opp!