I helgen er det nemlig duket for Sunnmørskattens årlige katteutstilling som går over to dager i Borgundhallen i Ålesund.

Det er påmeldt 230 katter lørdagen og 210 søndagen som skal konkurrere om gjeve titler.

– Det har vært stor pågang på årets utstilling. Vi måtte stenge påmeldingen før fristen fordi utstillingen var full. Det er veldig kjekt at så mange tar turen til oss, forteller Frøydis Husøy, styreleder i Sunnmørskatten.

Gjengen i Sunnmørskatten, bak fra venstre: May Berg, Mathias Egemark Haugen, Linda Marlene Lillevik, Siver Orvik og Olav Øverlie. Framme fra venstre: Meghan Adel Sandøy Surowiec, Pia Egemark, Andrea Myklebust, Frøydis Husøy og Åse Fallan. Foto: Anne Trandal

Fra utlandet

Det er en internasjonal katteutstilling med seks dommere som kommer fra Frankrike, Sveits, Danmark, Sverige og Norge.

– Vi har til og med utstillere som kommer helt fra Finland, sier Frøydis og legger til at det også kommer noen fra Sverige men det er mer vanlig.

Marie Grensbråten Lorvik sammen med huskatten Mata som ble skandinsvisk vinner tidligere i år. Foto: Anne Trandal

Den skandinaviske vinneren Mata

Når vi tar turen innom hallen fredags ettermiddag har det samlet seg en liten bobilcamp med utstillere. De er strålende fornøyd med å få bo så nær hallen og når været er så fint er det koselig å samles utenfor også.

Vi tar en prat med Marie Grensbråten Lorvik som har reist til Ålesund fra Lier utenfor Drammen. Hun er 22 år og har vokst opp med katt. De har katterasen hellig birma og oppdrettet (N)Almighty som ble registret i 1997

– De har veldig koselige utstillinger hos Sunnmørskatten så dette er andre gangen vi tar turen til Ålesund, sier Marie

De har med seg totalt fem katter, 4 Hellig Birma og en huskatt.

– Vi har med oss tre kattunger på fem måneder og skal stille kull fra eget oppdrett på denne utstillingen så det blir spennende. I tillegg har vi med oss huskatten vår som ble Scandinavian Winner i kategotien beste huskatt langhår tidligere i år. Han heter SW”23 Juan Mata Garcia og er 1,5 år, forteller hun videre.

Bobilcampen utenfor hallen. Foto: Anne Trandal

Besøk av verdens fineste

Utsilingen er åpen for publikum og i tillegg til nydelige katter er der også kafé og stander med katte-relaterte produkter.

– Vi får besøk av to katter som er verdens vinnere og fire som er skandinaviske vinner og i tillegg kommer det 32 forskjellige katteraser. Her får du altså muligheten til å se verdens fineste katter, sier Pia Egemark, nestleder i Sunnmørskatten, som håper at mange tar turen innom utstillingen denne helgen.

Da vi var innom hallen fredags ettermiddag var gjengen i Sunnmørskatten godt i gang med rigging av bur til de 230 kattene som kommer på besøk denne helgen. Foto: Anne Trandal