Bringserien er et nasjonalt spilletilbud for lag i klassene jenter og gutter 16 år. I serien skal det spilles kvalifiseringsrunder, før de kvalifiserte lagene spiller fire runder utover sesongen og et nasjonalt sluttspill til slutt. I kvalifiseringen, som spilles førstkommende helg, er lag fra hele landet fordelt i 12 puljer med tre eller fire lag. De to beste lagene fra hver pulje er direkte kvalifisert til Bringserien, mens de to nederste lagene må ut i en ekstrakvalifisering 30.september - 1. oktober.

Håper på fulle tribuner

Spjelkavik sitt G16-lag er det eneste guttelaget fra ålesundsområdet som skal ut i kvalifisering til Bringserien. De har havnet i pulje 12 sammen med Bækkelaget, Flint Tønsberg og Linderud/Linje 5, og har fått æren av å arrangere kvalifiseringsrunden på «hjemmebane» i Fagerlihallen førstkommende helg. Der håper de at folk kjenner sin besøkelsestid og møter opp for å heie frem laget.

– Vi håper på fulle tribuner med mange folk som heier. Det hadde vært stas. Det er når det er skikkelig kok i hallen at det er gøy å spille håndball, så vi håper det blir liv og røre. Vi ser hvert fall veldig fram til kvalifiseringen, sier trener for Spjelkavik G16, Atle Sperrevik.

Og får full støtte fra spillerne Sondre Solvoll Pettersen og Tobias Aarsund.

– Det blir veldig spennende og vi gleder oss veldig. Vi håper at så mange som mulig kan komme på kampene, for som de fleste vet, blir det ikke skikkelige håndballkamper uten publikum. Derfor må vi få med oss så mange som mulig, og så skal vi gjøre så godt vi kan for å vinne kampene og kvalifisere oss, istemmer de.

Guri Kristensen og Atle Sperrevik er hovedtrenere for Spjelkavik G16. Foto: Kristian Moe

Lover god håndball

Trener Sperrevik forteller at laget hans ikke har fått like mye forberedelser som de kunne tenkt seg, men at guttene likevel er steinklare til å ta fatt på de tøffe motstanderne som venter. Samtidig lover han at publikum skal få se masse god håndball.

– Å få møte topp motstand er kanskje det aller kjekkeste. Det kommer til å bli mange gode og kjekke håndballkamper med mye fart og høyt tempo, garanterer han.

Sondre Solvoll Pettersen og Tobias Aarsund er klare for å vise hva de og Spjelkavik G16 er gode for i helgas kvalifiseringsrunde til Bringserien i Fagerlihallen. Foto: Kristian Moe

– Skal vise hva vi er gode for

Både Sperrevik og laget er topp motiverte før kvalifiseringen smeller i gang på lørdag. De tror også at mulighetene for å kvalifisere seg absolutt er til stede.

– Vi har gode kvaliteter i laget i alle posisjoner, så mulighetene er der. Men jeg tar ingenting for gitt. Kampene skal spilles og alt kan skje, sier Atle Sperrevik.

– Vi vet at det blir en vanskelig kvalik mot tøffe motstandere, men vi er et godt samspilt lag med masse bevegelighet. Vi har god flyt og har mange gode trekk. Alle er motiverte, klare til å spille og klare til å vise hva vi er gode for, fastslår Sondre Solvoll Pettersen og Tobias Aarsund.

Kampoppsettet

Som nevnt spilles kampene førstkommende lørdag og søndag. Spjelkavik spiller to kamper lørdag (klokka 12 og 19), mens den siste kampen går søndag klokka 12:30.