Jubileumsmarkeringen fant sted i Holmeskjærbua i Hatlane, og den heldige mottakeren av gaven var Sportsklubben Herd, som fikk 50 000 kroner til å oppgradere lysanlegget på stadion.

– Det er veldig stort og stas. Dette er et vesentlig bidrag som kommer svært godt med til å å realisere oppgraderingen av lysanlegget vårt. Det setter vi veldig pris på, sier styreleder i Herd, Robert Reed, som var til stede for å ta imot gaven.

50 000 kroner er nok til å dekke innkjøpet av en helt ny og moderne lysmast. Past president i Lions Club Ålesund/Borgund, Jan Roger Paulsen, forteller at styret ble overbevist av søknaden Herd sendte inn.

– Vi har nå gått inn og sponsa ei mast som er med på å forbedre belysningen på stadion til Herd. Vi får gode søknader stadig vekk, men denne var veldig godt formulert. Samtidig betyr det så mye for barn og unge. Bedre lys gjør at de kan trene, spiller kamper og bevege seg uten å risikere å skade seg. Da jeg tok det opp i styret, ble vi enige om å sponse ei ny lysmast til 50 000 kroner og slik ble det, utdyper Paulsen.

Gir skryt

Styreleder i Herd, Robert Reed, skryter av frivillighetsånden og giverviljen til Lions.

– Det er et veldig viktig bidrag. Jeg synes det er flott at de tar ansvar og viser omsorg for omgivelsene rundt seg, idrettsklubber og andre. Vi har behov for å se givervilje som dette, og den setter vi stor pris på, sier han.

Og legger til at Herd håper å begynne med lysoppgraderingen allerede i år.

– Ambisjonen er å få det til i år, men toppmoderne lysanlegg er kostbart, så i verste fall må vi vente til 2024, sier Robert Reed.

Alle medlemmene i Lions Club Ålesund/Borgund var til stede under markeringen av 60-årsjubileumet. Foto: Kristian Moe

Giverglede til gode formål

Lions Club Ålesund/Borgund ble stifta 30. august 1963, og har dermed akkurat passert 60 år. Klubben ble stifta med formål om å hjelpe trengende og være en viktig ressurs i lokalmiljøet. Dette gjøres ved å samle inn midler gjennom ulike aktiviteter, før midlene deretter deles ut som gaver til ulike gode formål lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

– Lions sitt mål er å hjelpe andre. Vi samler inn midler for gi det videre til trengende. Det er Lions sin ånd, poengterer Jan Roger Paulsen.

Dette gjør Lions

Lokalt har de 33 medlemmene i Lions Club Ålesund/Borgund mye å henge fingrene i. I mange år har klubben vært med å arrangere MITT VALG-kurs for barnehager og skoler - et kurs som jobber for å bygge livsmestring og god psykisk helse. De er også med på å arrangere Det lille Ridderrenn og Aktivitetsdag i Travparken for personer med funksjonsnedsettelse, og er med på arrangementene under Seniorfestivalen.

Utenom dette bidrar Lions til å holde uteområdene ved Spjelkavik i god stand og gir støtte til gode tiltak, med midler de samler inn gjennom Tulipanaksjonen, julegatepynting i Ålesund sentrum og andre dugnader.

– Motivasjonen vår er å se at tingene vi bidrar med blir tatt imot av glede og at det gjør en liten forskjell. Vi har en god og sunn økonomi som gir oss muligheten til å gi gaver. Så lenge vi har det, er det bare en glede å fortsette med arbeidet vårt og glede andre, avslutter Jan Roger Paulsen med et smil.