Atmosfæren her har ikke forandret seg det grann, restaureringen har gjort at alt er så gjenkjennbart, det eneste som har forandret seg er at det er helt vidunderlig å sitte i disse stolene enn de som var her da vi var unge, sier hun.

Bjørg Stafseth Kristiansen og Sindre Kristiansen. Foto: Sandra Helsem

– For meg så er jo det som å dra tilbake igjen til ungdomstida når jeg går inn her, da gikk på kino her hele tiden. Den første visningen jeg var på her så satt det en dame foran lerretet og spilte piano etter filmen. De første gangene jeg var her satt jeg alltid fremst i salen, men fordi jeg hadde to lange fletter som guttene elsket å dra i, så endte jeg til slutt opp bakerste rad ler Bjørg mens hun mimrer tilbake.

I dag var det premiere på seniorkino hos Løvenvold Theater, hvor filmen til Jonathan Glazer om Auschwitz-kommandanten Rudolf Höss ble vist, symbolsk på en dato som 9. April.

– Vi som er født på slutten av 40-tallet er jo så heldige at vi ikke opplevde invasjonen, men vi skal ikke ta det for gitt utifra sånn som verden har blitt nå, så det å markere denne dagen er viktig, legger Bjørg til på vei inn i kinosalen.

Eli Janneke Flem, Sidsel Waage Aurdal, Inger Storheim (bak), Kathrine Synnes Finnskog. Foto: Sandra Helsem

– Store deler av vårprogrammet for seniorkinoen er ferdig programmert, og til høsten ser vi fram til to norske storfilmer som vi er sikre på vil treffe hos denne målgruppa. Det er «No. 24», om Gunnar Sønsteby, og en film om Quisling, forteller Kathrine Synnes Finnskog hos Løvenvold Theater.

Nytt i Uka / Aesby.no er med som samarbeidspartner for seniortilbudet.