Danseavdelingen ved kulturskolen består av ca. 120 elever i alderen fem til 18 år, fordelt på fagene barnedans, Mini klassisk, Klassisk ballett og Hiphop.

– Det er en super gjeng med barn og unge som skal på scenen denne uka, mange av dem skal danse på ei scene for aller første gang, forteller Eleanor Nedregaard, dansepedagog ved Giske kulturskole.

Puster ut etter god generalprøve

Mandag var det generalprøve og alt virker å være i orden før premieren tirsdag

– Alle var skikkelig påskrudd og alt virket å være på plass. Selv om det heter seg at en dårlig generalprøve skal være en bra ting, er det vel ikke lov å si at generalprøven kanskje gikk for bra, spør Eleanor Nedregaard med et smil, og legger til at alle virker å være godt forberedt og klare.

Publikum vil komme tett på danserne når det braker løs med folk i salen. Foto: Giske kulturskole

Et spennende program

Forestillingen består av to akter med totalt 16 innslag. Det er barnedans og ballettgruppene som åpner showet, mens det i andre akt er hiphopgruppene som skal på scenen, samt dans med moderne koreografi.

– Det som er så kjekt med å jobbe med denne fine gjengen er at alle stepper opp og hjelper hverandre. De som har vært med et stund og er litt eldre, er veldig flinke til å ta seg av de som er ferskere i gamet. Alle hjelper alle og bidrar med hjelp til både hår og kostymer, avslutter dansepedagogen.

Danseshowet holdes tirsdag, onsdag og torsdag denne uka.

Ballettgruppene er blant de først som skal i ilden. Foto: Giske kulturskole
I andre akt vil det være både Hiphop og moderne dans Foto: Giske kulturskole