Det er kunst- og veggmaler Vetle Nes O’Shaughnessy som er mannen bak den nye veggkunsten som pryder veggene i AaFK Fortuna-lokalet. Han fikk i oppdrag å lage noe fint på veggene i sosial- og avslapningskroken som kunne erstatte grønnfargen som var der tidligere.

– Jeg fikk vite at det er en krok der spillerne skal slappe av før, etter og mellom trening og kamp. Da tenkte jeg at det var viktig med fine og behagelige farger og motiv. I tillegg tenkte jeg på motiver som jeg selv hadde syntes var artig å ha på veggene på klubbhuset da jeg selv var aktiv, forteller Vetle Nes O’Shaughnessy.

På den ene veggen er det malt en supportertribune med engasjerte supportere og årstallet 1991, som er etableringsåret til Fotballklubben Fortuna Ålesund, som nå har blitt AaFK Fortuna. Foto: Kristian Moe

Elementer som representerer klubben

En del av oppgaven var også å hente inn og inkludere elementer som representerer AaFK Fortuna som klubb. Blant elementene Vetle valgte å ta med, kan man nevne klubbens etableringsår, klubbemblemet og klubbens verdier.

– Jeg så ordene «samhold», «engasjement», «vilje» og «kvalitet», som er verdiene til klubben, og tenkte at det måtte være med. Ellers har jeg malt en supportertribune, en kaffekrok, årstallet 1904 for bybrannen, samt litt andre motiver, sier kunstneren.

Søndag, etter to helger med arbeid, var alle veggene ferdigmalt og oppdraget utført.

– Det har vært artig og tilfredsstillende å øke pulsen på rommet og gi det mer liv, sier Vetle Nes O’Shaughnessy.

Klubbverdiene «samhold», «engasjement», «kvalitet» og «vilje» er nå foreviget i veggene i klubblokalet til AaFK Fortuna. Foto: Kristian Moe
Klubbemblemet måtte selvfølgelig også males på veggen. Foto: Kristian Moe