Fällman starta fotballkarrieren i Eskilstuna og har siden den gang vært innom klubber som AIK, Gefle og Hammarby i Sverige og Dalian Transcendence i Kina før han signerte for AaFK før 2021-sesongen.

Men at det var fotball den nåværende AaFK-kapteinen skulle satse på, var ikke gitt. Som ung hadde Fällman tilgang på mange forskjellige fritidsaktiviteter og prøvde seg på både håndball, innebandy og badminton. Men sporten han spilte mest og var best i, var ishockey.

– Jeg var mye bedre i ishockey enn jeg var i fotball eller noe annet. Det var den sporten jeg fokuserte på og spilte hele tiden. Vi hadde ikke bane under tak og spilte derfor ishockey på en utebane uansett vær, forteller han.

I 13-årsalderen flyttet Fällman vekk fra byen han vokste opp, i og skulle begynne i en idrettsklasse. Da måtte han ta et valg, og til slutt falt valget på fotballen.

– Fotball hadde tatt over. Det betydde ikke at jeg var bedre i fotball, men jeg syntes det var gøyere. Jeg ønsket å bruke tid på fotball, trene ekstra og gi alt, sier Fällman.

– Foreldrene mine pushet meg ikke til å trene. Alt kom naturlig og på eget initiativ. Jeg kan slå meg selv på brystet og si at jeg har trent meg til der jeg er nå og karrieren jeg har fått. Jeg kunne ikke levd på talentet mitt, for det fantes ikke, ler den svenske midtstopperen.

Ledertypen

Å velge fotballen har endt opp med å bli et veldig godt valg for David Fällman, som har fått en karriere han er stolt av. Etter tre år i Hammarby, tok han turen over grensa og signerte for AaFK før 2021-sesongen. Etter en tid med innreisetrøbbel til Ålesund grunnet innreiserestriksjoner under koronapandemien, kom svensken raskt inn i laget og overtok kapteinsbindet kort tid etter ankomst.

Fällman var også en del av kapteinteamet i Hammarby, og lederrollen var derfor ikke ukjent for ham da han kom til Ålesund. Midtstopperen har dermed trådd sømløst inn i rollen som lagets leder ute på banen. At han er en ledertype, er heller ikke tilfeldig, forteller han.

– Jeg likte å engasjere meg og være med å påvirke som ung også. Jeg tok ofte initiativ og dro i gang aktiviteter på skoleplassen i friminuttene. Det var ikke slik at jeg bestemte alt hele tiden, men jeg ville at alle skulle være med og prøvde å se alle, så jeg var kanskje en god leder som barn også, smiler Fällman.

– Det var faktisk en som skrev til meg for noen år siden. Han gikk i klassen min og ble mobbet en del på skolen. Han skrev at jeg var en av dem som hadde tatt vare på han, støttet han og prøvd å se han da han hadde det tøft med mobbingen. Det var en veldig fin tilbakemelding å få, forteller AaFK-kapteinen.

Familiemannen

Det er nemlig viktig for Fällman å ta vare på de som er rundt ham i hverdagen, og da spesielt familien. På fotballbanen er han kjent for å være en hardhaus, men utenfor tilbringer han all sin tid sammen med forloveden Alina og deres tre barn.

– Fotball og familien er de to tingene jeg fokuserer på. Det viktigste for meg utenfor fotballen er at familien har det bra og er ved god helse. Jeg unner meg den luksusen jeg har med å tilbringe mye tid med dem når jeg ikke spiller fotball, forklarer han.

På utsiden ser du jo ut som en ekte viking, men på innsiden er du egentlig en myk familiemann?

– Ja, jeg sier at jeg bruker å lure motspillerne mine med utseendet mitt, ler David Fällman.

– Men jeg tror de fleste fotballspillere og idrettsmenn har en «av og på»-knapp. Jeg slår den på når jeg trenger det på banen med min vinnerskalle og vinnerinstinkt, men utenfor slår jeg den av og prøver å være meg selv, legger han til.

Fällman har nå blitt 32 år, men møtte sin kjære Alina da han var 24 år. Man sier at kjærligheten inntreffer på det merkeligste og mest tilfeldige vis, noe som også var tilfellet for David og Alina.

– Vi møttes på internett, innleder Fällman.

– Vi skrev til hverandre og bestemte oss for å møtes. Jeg trodde det kom til å bli en kortsiktig greie, fordi jeg nettopp hadde avsluttet mitt forrige forhold og tenkte at vi bare skulle møtes for en kveld og ha det gøy. Jeg tok bilen og kjørte to timer for en kveld med bowling og middag sammen med henne. Men på veien hjem surret tankene, og jeg tenkte at dette var en helt fantastisk jente som jeg måtte treffe igjen. Jeg falt for henne første kvelden selv om jeg hadde null ambisjoner om noe mer enn en kveld, så jeg traff godt der, humrer han.

Samfunnsengasjert

Selv om livet til David Fällman for det meste består av fotball og familie, har han også litt tid til overs til andre ting. AaFK-kapteinen og familien stortrives i Ålesund, og både Fällman selv og forloveden har engasjert seg i byens lokalsamfunn.

– Vi er oss selv. Vi har mange folk rundt oss som bryr seg om oss og klubben, som for eksempel gatelaget og alle de frivillige. Jeg synes det er herlig at de blir involvert og at man kan engasjere seg i dem. Vi fotballspillere er ganske bortskjemte på mange ting, så det minste vi kan gjøre er å engasjere oss i dem som bryr seg om oss, forklarer den sympatiske svensken.

Blant anna har Fällman tatt initiativ til å fikse fotballbanen på Torvteigen barnehage, som for øyeblikket er ganske slitt og dårlig. Alina på sin side, hjelper alle de nye spillerne og deres partnere til å bli bedre kjent med byen og med å finne barnehageplass og leker til barna.

– Alina er helt fantastisk. Hun har tatt initiativ til dette helt selv og har for eksempel hjulpet Moses og hans partner. Når det gjelder Torvteigen og fotballbanen der, er den ganske slitt med høyt gress og generelt dårlige forutsetninger for barna å spille på. Både jeg og Sven (Giske) har barna våre der, så vi tok initiativ til å fikse den slik at barna har en god gressbane å spille på, forteller han.

– Når det gjelder slike ting, så kommer det veldig naturlig. For meg er det en selvfølge å hjelpe til så godt man kan og engasjere seg så mye som mulig. Jeg kommer til å fortsette med det, fordi det gir meg så mye å kunne se at folk blir glade, poengterer David Fällman,