Er du fornøyd med gjennomføringa av helgas Tafjord cup?

Ja, jeg er veldig godt fornøyd – det var ei super helg! Jeg er stolt av alle foreldre som bidro på dugnad og møtte opp fornøyde og sørvisinnstilte; uten dem, hadde vi ikke fått det til å gå opp. Sportslig gikk også ting bra, og barna virka fornøyde. 282 lag og mer enn 2000 spillere deltok, noe som var ny rekord.

Hva er du mest opptatt av nå?

De siste ukene har hodet vært fylt av Tafjord Cup, og akkurat nå er det litt tomt. Men generelt er jeg opptatt av det daglige arbeidet i klubben og å utvikle aktivietetstilbudet både for barn, unge og voksne. Hva bruker du fritida di på? Jeg er veldig glad i stå på ski og gå turer i fjellet. Toppturer gir meg mye. Og så bruker jeg tid med familiehunden, en livlig dvergpinsjer, som har bodd hos meg de to siste åra.

Hva er den største kulturelle opplevelsen din?

Det må ha vært på en familieferie i Kina i 2011. Vi var på et nattshow med folkemusikk-tema i byen Guilin, i helt utrolige omgivelser. Det var et stort uteamfi foran ei elv, med opplyste «sukkerfjell» i bakgrunnen, og på elva var det 600 skuespillere som bevegde seg rundt. Regissøren var for øvrig den samme som stod bak åpningsshowet for Beijing-OL i 2008. Alt sammen, både showet og musikken, var fantastisk flott. Kineserne gjør det virkelig storslagent!

Hvilken bok ligger på nattbordet?

Jeg har holdt på altfor lenge med en biografi om den tidligere Formel 1-kjøreren Kimi Räikkönen, som jeg har fulgt en del gjennom karrieren hans. Ellers er det både fascinerende og skremmende å lese om mafiaen og hvordan de påvirker samfunnet der de får fotfeste.

Favorittmusikk?

En DJ-duo som kaller seg Galantis. De spiller EDM-musikk, som gir meg mye energi. Ellers hører jeg på mye forskjellig, fra metall til Taylor Swift og italienske fotballsupportersanger. Men jeg hører ikke på all slags musikk!

Hva ser du på TV og strømmetjenester?

Akkurat nå holder jeg på med reality-serien «Forræder» på TV2. Det er noen kjendiser som skal bygge opp en pott med penger, men tre av dem er forrædere som stemmer de andre ut etter hvert. De andre skal så prøve å finne ut hvem som er forræderne. Jeg ser også «Severance» på Apple TV; det er en ganske kul, spesiell og kompleks serie. Og så sluker jeg alt av «på innsiden»-dokumentarer om fotball og annen idrett, som for eksempel NRKs serie om familien Ingebrigtsen.

Favorittmat?

Italiensk mat er fantastisk! Pizza er favoritten, men også pasta, risotto og andre retter.

Hvilken app ville du ikke klart deg uten?

Mobilbanken! Og så hører jeg mye på podcast-appen. Der går det i mye forskjellig, fra idrett til økonomi.

Hva er den viktigste politiske saken for deg?

Som en som jobber i idretten, er jeg opptatt av idrettens rammevilkår. Jeg synes idretten får for lite oppmerksomhet i politikken, både lokalt og nasjonalt. Idretten både får og påtar seg et stort samfunnsansvar og bidrar blant anna til helse, integrering og glede. Derfor ønsker jeg at flere politikere ser hvor viktig det er å legge til rette for idretten.

Er du fornøyd med kollektivtilbudet der du bor?

Jeg bruker det ikke så mye, men har inntrykk av at det har blitt mye bedre de siste åra og at det er bra nå.

Hva er du mest fornøyd med på hjemplassen din?

Ålesundsområdet har enestående natur og omgivelser. Nærhet til sjø og fjell betyr mye for meg, og jeg prøver å utnytte det så mye som mulig.

Hva gjør du om ti år?

Det får tida vise … Per i dag trives jeg i hvert fall svært godt i jobben som daglig leder for Blindheim IL. Her har jeg kjekke kolleger, får nye utfordringer hele tida og har mulighet til å utvikle meg. Så jeg har ikke planer om å begynne med noe anna med det første, i alle fall.

Hva ville du ha gjort om du fikk ti millioner kroner?

Vi som driver breddeidrettslag, sier gjerne at dersom vi vinner i Lotto, skal vi bygge et idrettsanlegg … Men i realiteten hadde det vel blitt kjedelige ting som å betale ned lån og spare litt – og så en skikkelig ferie!

Hva er den beste oppfinnelsen gjennom tidene?

Elektrisiteten og alt som har kommet i kjølvannet av den.

Hva er ditt favorittreisemål?

Skiferie i Alpene. Jeg har vært der et par ganger, og det har vært helt fantastisk.

Hva kunne du tenke deg å lære?

Språk. Det tror jeg at jeg ville hatt både glede og nytte av å kunne mer av.

Hva er det mest unødvendige du eier?

Det er ingen store ting jeg kommer på som er unødvendige, men det er helt sikkert noe klær og sko og slikt som jeg hadde klart meg fint uten.

Hva gjør du for miljøet?

De siste åra har jeg i hvert fall flydd lite … Og så prøver jeg å være mer miljøbevisst i de daglige valga jeg tar. Jeg har jo også påvirkning gjennom rolla som leder for Blindheim IL, og der prøver vi hele tida å bli mer miljøbevisste. Et par eksemper er hvor ofte vi skal skifte klubbtøy-kolleksjon, og varebestilling og avfallshåndtering i forbindelse med store arrangementer som Tafjord Cup.

Hva er meninga med livet?

Å gjøre positive ting for dem som er rundt deg.