– Mange har nok store forventninger til årets sesong, spesielt håper nok mange på bedre vær og flere fine turdager enn i fjor. Vi oppfordrer alle til å nyte turlivet litt ekstra denne sesongen, sier Liv Synnøve Hoel i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, som er prosjektleder for Stikk Ut!.

– Engasjementet rundt Stikk Ut! er enormt, og vi er veldig stolte av at regionen vår troner øverst i landet når det gjelder å gå på tur. At så mange registrerer turene de går, gjør at vi kan satse enda mer på å gjøre gode turopplevelser tilgjengelig for flere, sier

Hilde Ellingsæter i Sunnmøre friluftsråd, som er ansvarlig for Stikk Ut! på Sunnmøre.

Ny appfunksjon

Årets kartbrosjyre er på vei til postkassene til innbyggerne i regionen. Denne sesongen kan Stikk Ut!-deltakerne også ta i bruk en ny funksjon i Stikk Ut!-appen. Denne funksjonen lar deltakerne logge turer man går, både Stikk Ut!-turer og andre turer, slik at man både kan ta vare på dem og dele dem med andre.

– Her tror vi mange vil finne god motivasjon til å både logge aktivitet i hverdagen og dele turer de har vært på for å inspirere andre. Målet er å få flere til å oppleve gleden ved å ferdes ute, enten det er å gå og sykle til og fra jobb, eller å gå til et Stikk Ut! -turmål, uttaler Ellingsæter og Hoel.