– Det er veldig koselig å få åpne i Ålesund sentrum, og så i disse flotte lokalen! Vi har blitt veldig godt tatt imot, og både senterleder, eiere og gjester har vært helt fantastiske, roser Wibekke Østrem Waksvik, som sammen med ektemannen Jan Erik Waksvik står bak Spisestua og Vinterhagen på Moa og nå også Spisestua på Storsenteret, i lokala der Tante Bruun holdt til tidligere.

Konseptet i byen blir stort sett det samme som på Moa, men med en liten vri:

– Det er jo dette konseptet vi kan, humrer Jan Erik. – Det er god og folkelig mat i en koselig atmosfære. Vi er veldig glade i norsk tradisjonsmat og satser en del på det – det er jo ellers nesten ingen som har lenger. Men en forskjell fra Moa blir at der går det veldig mye i middager fra tre til sju om ettermiddagen, mens vi satser mer på lunsjretter her.

Hektisk før åpning

Kafeen på Storsenteret åpna bare én måned og ti dager etter at kontrakten ble skrevet, og det var bare på hengende håret at alt ble klart til åpning:

– Det har vært ganske kaotisk med rørleggere og elektrikere her, og den siste av dem gikk ut døra fem på tolv! Men dagen har gått veldig bra, sier Wibekke fornøyd.

Populær meny

Fortsatt er det en del som gjenstår å ordne, både når det gjelder kjøkkenet, møblering og pynting, men det kommer de til å ta pø om pø. Etter hvert er det også planen å tilføre litt nye, spennende retter – men erfaringa er at det er vanskelig å fjerne noen av de gamle:

– Bestselgeren på Moa er club sandwich med kylling, fulgt av toast med ost og skinke og kylling- og baconsalat, men vi selger i grunnen veldig mye av alt! Det gjør at det er vanskelig å ta noe bort, forklarer Wibekke.

– Folk vil gjerne ha det de er vant til, så når vi prøver å bytte ut noe, så er det alltid noen som spør etter det vi har tatt vekk. De vet jo at vi har ingrediensene til å lage det, så da er det enklere å bare beholde det på menyen, legger Jan Erik til med et smil.