Danske Maria Herdel Pedersen har allerede blitt kåret til årets spiller i 1. divisjon av NTB etter å ha toppet NTB-børsen med et karaktersnitt på 6,08. Nå har en sammensatt jury på vegne av Toppfotball Kvinner også lagt merke til prestasjonene til angrepsspilleren denne sesongen og valgt henne som en av fire nominerte til prisen for årets spiller i 1. divisjon, som en følge av åtte mål og fire målgivende pasninger.

«Dansken har tatt store steg siden hun kom til Ålesund i fjor sommer. Den driblesterke angrepsspilleren har egenskaper som ikke så mange i 1. divisjon har. Hun er en viktig brikke for at AaFK Fortuna har etablert seg som et topplag.», står det i juryens begrunnelse.

De øvrige nominerte til Årets spiller-prisen er Selma Panengstuen (Kolbotn), Eline Hegg (Kolbotn) og Mali Trøan (TIL 2020).

Frode Fagermo kan bli Årets trener i 1. divisjon. Foto: Kristian Moe

Også AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo har blitt nominert til en av årets priser. Han er blant fire kandidater som kan stikke av med prisen som årets trener etter å ha ledet AaFK Fortuna til 3.-plass på tabellen.

De andre nominerte til prisen som årets trener i 1. divisjon er Tresor Egholm/Vetle Vangstuen (Kolbotn), Emil Inauen (TIL 2020) og Børge Haugsdal (Fyllingsdalen).