Fredag var det markering av det nye masterstudiet, som altså er det aller første sivilingeniørstudiet i Ålesund. Til stede i studenthuset Sundebygget var blant anna lederen i Ulstein Group, Tore Ulstein, som skrøt uhemma av NTNUs nysatsing:

– Hadde jeg vært student i dag, hadde jeg satset på denne linjen. Kombinasjonen av det vi kaller tradisjonelt domene og det digitale – som er kommet for å bli – er uslåelig, lokka Ulstein.

Også forsknings- og innovasjonssjef i Vard Group var til stede og kom med lovord om det nye studietilbudet.

– Vi i Vard er i en ansettelsesperiode nå og har et stort behov for folk, så vi ønsker det nye studiet hjertelig velkommen. Jeg tenker også at det er en kjempefordel at man kan bygge to år oppå en annen type fagutdanning i stedet for å ta ett langt løp, sa han blant anna

Mange hadde tatt turen til foajeen i Sundebygget på fredag, for å høre om det nye masterprogrammet. Foto: Maren Haanshuus Mikkelsen.

– Finnes ikke maken!

Studieprogramkoordinator Øivind Kåre Kjerstad var da heller ikke spesielt beskjeden på vegne av det nye studiet:

– Dette er et nytt og innovativt studium som det ikke finnes maken til verken på NTNU eller i Norge for øvrig, fastslo Kjerstad – Vi skal ta det beste fra teknologistudiene her på campus og gjøre det enda bedre i dette programmet. Det skal bli knallbra både for studentene og for næringslivet, som vi skal fore med gode kandidater, lova han.

Kjerstad framheva at ungdom ikke lenger trenger å flytte til de store byene for å bli sivilingeniør.

– At vi nå får et sivilingeniørstudium, viser at kvaliteten her er minst like god som ved de større universitetene. Vi skal i større grad inkludere virkelige problemstillinger fra næringslivet og jobbe med å løse disse på en praktisk og pragmatisk måte. Studentene får bryne seg på spennende prosjekter der de får drive med produktutvikling gjennom flere semestre, sa han.

Instituttledere Hans Petter Hildre og Rune Volden. Foto: Maren Haanshuus Mikkelsen.

Internasjonalt og tilpassa ingeniører i jobb

Masterstudiet er et internasjonalt studium som allerede har tiltrukket mange utenlandske søkere, går det fram av ei pressemelding. Studiet har to retninger: maritime systemer og robotikk og intelligente systemer. Det er tilrettelagt for ingeniører som allerede er i jobb, men som ønsker eller trenger kompetanseheving.

– Kompetansen som studentene får gjennom studiet, vil komme dem til gode hvor enn i verden de velger å jobbe senere. I tillegg gir et internasjonalt studentmiljø nye impulser og bidrar til et læringsfelleskap som ikke bare gagner studentene, men også de faglig ansatte, sa studieprogramleder Robin T. Bye.