Berggård Amundsen er en familieeid bedrift og er den eneste norskeide elektrogrossisten som er landsdekkende. Bedriften ble etablert i 1946 og 27 avdelinger rundt om i landet. Siden 2017 har Berggård Amundsen tatt del i «Blå Måned» – en idé med utspring i Tyskland og den europeiske organisasjonen for frittstående, familieeide elektrogrossister (FEGIME), som Berggård Amundsen er medlem av. «Blå Måned» går enkelt og greit ut på å gi noe tilbake og bidra lokalt, spesielt i områdene hvor Berggård Amundsen har etablert ProffPunkt. Dette inkluderer Ålesund, og siden 2017 har elektrogrossisten blant anna gitt bidrag til Suppebilen, Skattkammeret, Aksla vel og Dyreklubben.

– Vi startet opp dette og engasjerte kundene våre til å komme med forslag til lokale aktører vi kunne gi støtte til. Vi får inn mange forslag, og så diskuterer vi innad og plukker ut et formål. Det må være lokalt og gagne så mange som mulig, samtidig som at det er en ting som nødvendigvis ikke er under en paraply i forhold til tildeling av midler, forteller avdelingsleder i Berggård Amundsen i Ålesund, Geir Ottervik.

Moa kultursenter

Vinnerne av årets pengestøtte fra Berggård Amundsen i forbindelse med «Blå Måned», ble Moa kultursenter – et tilbud til amatørmusikk- og kulturlivet i Ålesund. De mottar 15 000 kroner som skal brukes til å forbedre belysningen i én av salene på tidligere Moa kino, som nå brukes som øvingslokale av ulike grupper av amatørmusikere.

– Det er fantastisk. Dette bidrar til at vi får en voldsom flott belysning i én av salene våre, som for oss er veldig verdifullt. Lyset i kinosaler er ikke spesielt egnet til det vi driver med, så vi må gjøre noe og dette hjelper oss på god vei, sier styreleder for Moa kultursenter, Odd Fossum.

Avdelingsleder i Berggård Amundsen, Geir Ottervik, har følgende å si om valget av Moa kultursenter:

– De tikker alle boksene våre. Samtidig synes vi at det virker veldig spennende og vi så at formålet passet innenfor bransjen vår med lys og installasjon, uttaler han.

Minehund

I år er ikke pengestøtten på 15 000 kroner til Moa kultursenter det eneste Berggård Amundsen har gjort i forbindelse med «Blå Måned». Elektrogrossisten har også kjøpt en treårig utdannelse til en hund, som etter endt utdannelse blir en fullutlært mineryddehund.

– Siden bedriften vår heter Berggård Amundsen, valgte vi å kalle hunden Amund. Vi har da altså kostet på oss den treårige utdannelsen til Amund, og når han er ferdig med den, blir han sendt til krigsherja områder for å lete etter miner. Dette er også noe som ligger under «Blå Måned» og det å kunne gi noe tilbake til de som trenge det, så om tre år får Ukraina en ny mineryddehund, forteller Geir Ottervik.