Ingunn ser ut til å treffe land noe lenger nord enn det som først var venta, melder Meteorologisk institutt. Det fører til at Vestland og Møre og Romsdal slipper litt billigere unna enn det varslene sa i går, mens blant anna Lofototen får kraftigere uvær enn det lå an til da instituttet sendte ut de første ekstremvarsla. Et oransje farevarsel er likevel alvorlig, presiseres det.

Vakthavende meteorolog ved værvarslinga på Vestlandet, Håkon Mjelstad, opplyser klokka 12 onsdag at selv om det nå ser ut som Møre og Romsdal slipper unna den aller sterkeste vinden, er det fortsatt snakk om svært kraftig vind:

– Det blåser nå full storm ute i sjøen ved Stad, og vi regner med at den kraftige vinden flytter seg inn mot land de nærmeste timene og vil gi sterk storm langs kysten av Møre og Romsdal. Storm som står jevnt på, er én ting, men det mest alvorlige er kastevinder som kan oppstå når vinden snirkler seg rundt holmer, skjær, fjell og daler. Det er da man får vindkastene som kan rive med seg tak og føre til store ødeleggelser, påpeker han.

Meteorologisk institutt oppfordrer fortsatt folk til å holde seg innendørs, og det advares om fare for stor skade på bygninger, infrastruktur, skog og strømnett. Det er også fremdeles stor risiko for stengning av broer og veier, innstilt eller forsinka kollektivtrafikk og betydelig påvirkning av strømnettet.

Mest vind ventes i tidsrommet mellom klokka 12 og 15 i dag. Det ventes også en god del regn, men det er vinden som utgjør den største faren, ifølge Meteorologisk institutt. Vinden kommer først inn fra sørvest, vil så dreie til vestlig på kvelden og videre til nordvestlig torsdag formiddag.

Lenger inne i fylket er Ingunn nedjustert fra oransje til gult farenivå.

Det advares også mot betydelig snøskredfare (oransje nivå) på Sunnmøre, og det ventes snøfokk og dårlig sikt i fjellet.