Tidlig baklengs

AaFK Fortuna kunne knapt fått en verre start på borteoppgjøret mot KIL/Hemne. Hjemmelaget trykket til fra start og rev til seg åpningsinitiativet i kampen. Allerede etter tre minutter tok de også ledelsen. En corner ble svingt inn i feltet og fant hodet til den høyreiste midtstopperen Sigrid Bloch-Hansen som stanget trønderne i føringen.

KIL/Hemne fortsatte å presse på i de neste minuttene og hadde sjanser til å øke ledelsen, uten å lykkes.

Etter åpningssjokket de første minuttene hevet AaFK Fortuna seg kraftig, og tok fullstendig over kampen. Tangotrøyene jaktet utligning og rullet opp angrep etter angrep mot et solid defensivt strukturert hjemmelag.

AaFK Fortuna kom til flere skumle innlegg, men vertenes forsvar stanget og klarerte unna i stor stil. Tross et vedvarende press og spill mot ett mål stort sett hele første omgang, var det KIL/Hemne som kunne gå til pause med 1–0-ledelse takket være den tidlige scoringen til Bloch-Hansen.

Tross et voldsomt overtak i første omgang, stemte det ikke for AaFK Fortuna offensivt. Foto: Kristian Moe

Kjempet ut av stilen

Det samme kampbildet fortsatte også ut i andre omgang, der AaFK Fortuna styrte banespillet, mens KIL/Hemne satset på kontringer og lange baller i bakrom.

De helt store sjansene uteble for gjestene, mye på grunn av et godt organisert hjemmelag som var vanskelig å bryte ned. KIL/Hemne kjempet hardt og var tøffe i duellspillet, noe som resulterte i at AaFK Fortuna kom ut av stilen.

Vertene fikk kampen inn i sin stil, og etter 73 minutter doblet de også ledelsen. Benedicte Lund Berge reddet det første skuddet, men på returen var Anfal el Yamai Haida først frempå og fikk satt inn 2–0.

AaFK Fortuna måtte dermed fremover for å jakte en rask redusering, men maktet ikke å overliste hjemmelagets forsvar eller keeper. Dermed endte det med et skuffende 0–2-tap på Kyrksæterøra.