Festivalen skal feire StikkUT! og den enorme turgleden i fylket. Litt over halvveis ut i årets StikkUT!-sesong er det registrert nesten 70 000 flere turer enn på samme tid i fjor, og det går dermed mot en million registreringer for andre gang i historien til den populære turtrimmen. På landsbasis er det Møre og Romsdal og Heim som troner suverent øverst på turregistreringsstatistikken, og det er denne turgleden som skal feires med en ti dager lang festival med mål om å få enda flere med på tur. I løpet av festivalen blir alle oppfordret til å ta en tur eller to til ett eller flere av de 500 StikkUT!-turmåla.

– Ta gjerne med deg noen på tur når Stikk UT! også i år setter fokus på verdien av å være ute i naturen sammen, oppfordrer Hilde Ellingsæter, prosjektleder for Stikk UT! i Sunnmøre friluftsråd.

Hun forteller videre at det i 2022 ble gått nesten 60 000 turer i løpet av festivaluka.

– Vi håper på det samme eller enda flere registreringer i år. Dersom man enda ikke har registrert årets første Stikk UT!, så er dette uka for å gjøre det. Vi håper også at bedrifter, lag og foreninger vil invitere ansatte og medlemmer til å ta ein fellestur denne uka, sier Ellingsæter.