Hvordan er hverdagen som markeds- og arrangementsansvarlig i AaFK Fortuna?

Den er utrolig spennende og givende! Jeg har vært damefotballspiller selv og er engasjert i fotball, og jeg synes damefotballen får for lite plass. Derfor ønsker jeg å bidra til å løfte damefotballen opp til et nytt nivå når det gjelder det næringslivsmessige og til å få folk til å bli interessert og få lyst til å gå på kamp og se god fotball! Damefotballen i dag er på et betraktelig høyere nivå enn den gang jeg spilte selv; nå er det lov for for jenter å være ambisiøse på fotballbanen, og de har langt flere muligheter til å nå langt.

Hva er du mest opptatt av nå?

Å få på plass alle samarbeidspartnerne i AaFK-Fortuna, bygge opp alle arrangementene til serieåpninga og få mange folk til å komme og se god fotball! Dessuten er jeg opptatt av å besøke breddeklubbene og skape entusiasme blant unge fotballspillere: Jeg ønsker at de skal sette seg et mål om å spille på AaFK-Fortuna en dag.

Hva bruker du fritida di på?

Familie og venner. Jeg er utrolig sosialt anlagt og elsker å gå på kafé eller fjelltur eller gjøre andre ting sammen med venner og venninner.

Hva er den største kulturelle opplevelsen din?

Jeg er veldig glad i å gå på festivaler og konserter, og særlig liker jeg meg på Jugendfest. Men det største må nok ha vært Pink i Oslo for noen år siden; det var svært! Og så må jeg ta med Bryan Adams på Sparebanken Møre Arena; jeg kunne alle tekstene og låtene, og det var utrolig gøy! Når det kommer til sportslige opplevelser, må jeg trekke fram Liverpool mot Arsenal for en del år siden. Vi var der borte for å besøke John Arne [Riise] og så kampen fra VIP-tribuna. Liverpool vant dessuten 1-0, og etterpå hadde vi en veldig bra kveld på byen.

Hvilken bok ligger på nattbordet?

Jeg er ikke noen lesehest – og så er jeg utstyrt med av- og på-knapp: Når jeg legger hodet på puta, så sovner jeg med en gang. Dessuten har jeg lakenskrekk, så når jeg våkner, spretter jeg opp med en gang … Bøker leser jeg stort sett bare på ferie, og da blir det helst krim – gjerne Jo Nesbø.

Favorittmusikk?

I grunnen er jeg ganske altetende; det kommer helt an på humøret og settinga. Jeg er nok en sucker for musikk jeg vokste opp med, som Céline Dion og Whitney Houston, og jeg var stor fan av Michael Jackson da jeg var ung. Fortsatt er det en stor sorg at jeg aldri kom meg på konsert med ham i Oslo da jeg hadde sjansen … Ellers kan jeg høre på både opera, klassisk, pop og rock – men ikke heavy! Der går grensa …

Hva ser du på TV og strømmetjenester?

Jeg ser veldig lite TV, og når jeg gjør det, er det helst fordi Frode ser på … Men når jeg ser, er det mest reality som 71 grader Nord og Farmen – og alle slags dokumentarer. Litt fotball blir det også, men det er mest fordi Frode har det på …

Favorittmat?

Sushi og taco.

Hvilken app ville du ikke klart deg uten?

Facebook, Insta og Snap. Det er også fine plattformer i jobbsammenheng. AaFK-Fortuna skal bli enda flinkere til å bruke ulike sosiale medier.

Hva er den viktigste politiske saken for deg?

Det tror jeg må bli psykisk helse. Det er ekstremt mange unge som sliter med tilhørighet og manglende tro på seg selv. Alle skal inn i den samme malen, og det er ikke lov å være annerledes. Jeg mener vi må ha mer undervisning om den psykiske helsa vår i skolen, og ikke bare om hvordan kroppen fungerer. Og så må vi bli flinkere til å respektere hverandres annerledeshet.

Er du fornøyd med kollektivtilbudet der du bor?

Dattera mi på 16 synes i hvert fall det går for få busser. Selv kjører jeg bil, men jeg skulle ønske at vi fikk en bybane mellom Moa og Ålesund sentrum! Det tror jeg hadde fått flere til å reise kollektivt, samtidig som det ville redusert trafikken.

Hva er du mest fornøyd med på hjemplassen din?

Jeg elsker Ålesund og Sunnmøre, og vi stortrives her! Du skal leite lenge etter å finne en «innvandrer» som brenner så mye for Ålesund by som jeg – jeg elsker arkitekturen, folka, naturen … Jeg husker en gang Frode var i Ålesund for å spille cupkamp, og han ringte hjem til meg og sa at «Det er den fineste byen! Her skulle du vært med meg!» Tre måneder seinere bodde vi her, etter at Ivar Morten [Normark] hadde pikka Frode på skulderen og henta ham inn. Og enda seks måneder seinere, solgte vi huset nordpå og flytta hit for godt …

Hva gjør du om ti år?

Jeg er nok laga for fart og spenning og håper at jeg er like aktiv som i dag. Forhåpentlig slekter jeg på min far, som blir 80 i april, men fremdeles kjører langtransport! Foreldra mine bor i Tyrkia nå, men når far er hjemme i Norge, så må han alltid ta en langtransport-tur!

Hva ville du ha gjort om du fikk ti millioner kroner?

Betalt ned litt gjeld og tatt med ungene med samboere og kjærester på en deilig tur til Thailand. Der har jeg ikke vært enda. Og så hadde jeg kanskje kjøpt ei hytte på Strandafjellet, selv om vi egentlig ikke har tid til å bruke den …

Hva er den beste oppfinnelsen gjennom tidene?

Elektrisiteten. Vi hadde ikke klart oss uten.

Hva er ditt favorittreisemål?

Jeg er glad i å reise, og California, der jeg har vært to ganger før, reiser jeg gjerne tilbake til. Dessuten savner jeg å reise på langweekend til London; det gjorde vi årlig før koronaen kom. Og ellers er jeg glad i Tyrkia, der foreldra mine bor. Da legger jeg meg på lading i stabilt sideleie.

Hva kunne du tenke deg å lære?

Å spille piano! Vi har et nydelig piano som står på stua, og som jeg kjøpte for fem år siden for at jeg skulle lære meg å spille på det. Men enten har jeg pølsefingre eller så er jeg ikke tålmodig nok … Det er vel helst det siste, for jeg vil helst lære å spille med en gang!

Hva er det mest unødvendige du eier?

Jeg burde kanskje si pianoet, men dattera spiller mye på det og er veldig flink! Så da må det bli symaskina som jeg fikk i julegave av mor mi for femten år siden. Den står der ubrukt, og jeg har ikke tenkt å lære meg å bruke den, heller …

Hva gjør du for miljøet?

Sikkert altfor lite, men jeg kildesorterer og gir mye klær til Fretex.

Hva er meninga med livet?

For meg er det kjærlighet, glede, venner og familie. Å være med å skape gode dager for meg selv og mine, og å være raus og inkluderende.