– Det startet med at mine egne barn danset da klubben ble stiftet i 1998. Og så begynte jeg i den ene komiteen etter den andre og så vips, så var jeg leder for hele greia, ler Jorunn Standal Dyrkorn.

Klubben begynte med sportsdans og barnedans, så ble det freestyle, disco og hip hop, etter hvert var det mange som ønsket seg cheerleading og turn, og i dag tilbyr de i tillegg Afrobeat, breakdans, barnedans, dansemorro, amerikansk fotball og moderne dans. Under paraplyen Sula Idrettslag er det nå Sula Danseklubb, Sula Cheerteam SCT Vipers, Sula turngruppe og Ålesund Amerikanske Fotball.

– Det betyr så mye å ha gitt noe tilbake til nærmiljøet, det gjør meg stolt, sier Jorunn.

Sula IL hanker inn medaljer. Foto: Sula IL

Ny generasjon

– Da generasjonen jeg har vært med på å bygge opp dukket opp med sine barn, så kjente jeg at det var på tide at de kunne ta over. Det er så mange flinke nye krefter nå, så jeg har ståltroa på at de kommer til å få til gode ting i fremtiden, sier Jorunn.

Siden starten av Sula Danseklubb i 1998 har Jorunn vært en drivende kraft bak dens suksess. Hun har ikke bare vært en leder, men en inspirator og støttespiller for utallige unge talenter. Jorunn jobber med logistikk til vanlig, så det har hun tatt med som en stor fordel inn i arbeidet med klubben.

– Uten kunnskapen min om logistikk, så tror jeg nesten ikke det hadde gått så bra å holde styr på alt sammen, det er nå over 500 medlemmer og nærmere 700 aktive utøvere i klubben, forteller hun.

Jorunn sitt bidrag til danselivet i Sula strekker seg langt utover hennes administrative rolle. Til tross for ikke å ha danset selv, var hennes lidenskap om å inkludere alle en drivkraft bak initiativet om å starte dans for barn med spesielle behov. Dette kaller de Dansemoro og er for blant annet rullestolbrukere.

– Det jeg ønsker meg for fremtiden er større drahjelp fra lokalt nærligsliv, da spesielt jenteidretter må jobbe ekstra hardt for å få sponsorer, legger hun til.

Sula IL vant prisen årets klubb under Dance Awards i 2020. Foto: Sula IL

Har satt Sula på dansekartet

I tillegg til å ha satt Sula på dansekartet nasjonalt og internasjonalt gjennom prestasjoner innen sportsdans, cheerleading og hip hop/street styles, har Jorunn også vært en nøkkelperson i utviklingen av lokale talenter. Under hennes veiledning har Sula utviklet seg til en inkubator for dansetalenter, med flere dansere som har blitt plukket ut til å representere regionen på både EM og VM-nivå.

– Flere av cheerleaderne fra klubben har deltatt i VM i USA i Florida nå, det er utrolig stas, en blir jo veldig stolt at man har fått være med på dette. Og i tillegg er det ti utøvere som er tatt ut til streetstyle i EM og VM, forteller Jorunn entusiastisk.

Men gi seg helt, det skal hun ikke. For selv om tiden i Sula Idrettslag er over, så har hun ikke lagt fra seg dansen helt, hun sitter nemlig fortsatt som leder i Midt-norsk danseregion som inkluderer både Trøndelag, Møre og Romsdal.