Hele 13 nasjonaliteter er representert blant barna i Jugendby barnehage, som gjennom åra har utvikla seg til å bli ganske så internasjonal. Hver vår pleier den private barnehagen på Klipra å invitere til loppemarked og en rikholdig internasjonal kafé.

–Vi er veldig engasjerte ansatte, som ser på barnehagen som vårt annet hjem, og vi stiller med glede opp gratis på fritida vår for å organisere loppemarkedet. Maten og kakene på kafeen er det foreldregruppa som står for, opplyser assistent Jannicke Hole.

Fra uteområdet under fjorårets loppemarked og internasjonale kafé i Jugendby barnehage. Foto: privat

Til barna og et godt formål

Pengene som kommer inn denne dagen går delvis til å finansiere ulike aktiviteter for barna og delvis til et godt, veldedig formål. Den dagen Nytt i Uka var innom Jugendbyen barnehage, var barna hoppende glade og klare for utflukt til Atlanterhavsparken.

– Slike turer hadde vært vanskelig å få til om det ikke hadde vært for loppemarkedet, poengterer Hole.

Loppemarkedet og den internasjonale kafeen finner sted lørdag 29. april. Barnehagen tar imot lopper helt fram til denne datoen, og da helst leker, klær og anna utstyr til barn. Fjorårets loppemarked var godt besøkt, og det meste av loppene unna ganske så fort.

To av foreldra som stod for maten på den internasjonale kafeen i fjor. Foto: privat

Auksjon og aktiviteter

I tillegg til salg av lopper blir det auksjon av noen finere sponsorgaver. Og selvsagt blir det forskjellige aktiviteter for barna, som «katta i sekken» og (gratis) ansiktsmaling. Tryllekunstneren Tito Magic kommer også!

Jugendby barnehage har i dag totalt 35 barn, 15 på småbarnsavdelinga i første etasje og 24 på storbarnsavdelinga i andre etasje.

En liten del av de ettertrakta loppene på 2022-loppemarkedet. Foto: privat