Drivstoffprisene skøyt til himmels etter utbruddet av krigen i Ukraina, og prisene har stort sett ligget på godt over 20 kroner siden da. Men det siste døgnet har prisene vært lavere enn på lenge, så får vi se hvor lenge det varer.

Ifølge «Drivstoffappen» er laveste prisen på drivstoff i Ålesund mandag kl. 12.40 kroner 17,49 både for diesel og bensin. Den høyeste prisen er kroner 23,41 for diesel og kroner 23,32 for bensin.

Ifølge Dinside/Dagbladet er det for tiden lave drivstoffpriser på Østlandet, og prisen var nede i kroner 16,95 for bensin og 16,99 for diesel mellom Drammen og Asker søndag kveld.

Kommunikasjonssjef i Circle K, Knut Hilmar Hansen, forteller til Dinside/Dagbladet at kuttene skyldes priskrig mellom drivstoffkjedene.

– Det er ikke noe unormalt, det er vanlig når det er jul og nyttår. Våre forhandlere reiser rundt og observerer prisene lokalt. Så melder de inn til oss, og så justerer vi for å være konkurransedyktige. Det er jo ingen som ønsker å ligge 2-3 kroner dyrere enn andre lokalt.

Har du observert lavere pris på drivstoff? Send oss gjerne et bilde her.

Ved Shell på Lerstad var prisen også rundt 17 kroner mandag kl 8.50. Foto: Anne Solveig Berge Trandal
Ved Circle K på Kiwi Flisnes var prisene på drivstoff 17,69 både for diesel og bensin mandag morgen kl 8.37. Foto: Anne Solveig Berge Trandal