Fiskefestivalen ByTorsken arrangeres i Ålesund for andre år på rad den 15. og 16. mars. Det blir fiskekonkurranse i Borgundfjorden, live-musikk og stands med maritime aktører.

Fiskekonkurransen deles inn i tre klasser: Voksen (18+), junior (13-18 år) og barn (0-12 år). Alle barn som deltar får premie, og største fisk får hovedpremien uavhengig av klasse. Alle som deltar blir med i trekning av “Gulltorsken” og om din fisk treffer akkurat på vekten, kan du vinne hele 60.000kr.

Foto: Memoria.no

– Dette skal være en konkurranse for både store og små, hvor både sportsfiskere og amatører kan delta på sine premisser. Vi ønsker også at hele familier skal få dele gleden og historien bak det tradisjonsrike fisket, forklarer Sæther.

Aktiviteter på land

I festivalteltet kan du blant annet møte maritime aktører på stands, få smaksprøver,

handle og nyte deilig fiskesuppe fra Suppebilen. Det blir også flere aktiviteter for de små. Både Dovre mannskor og trubadur Eivind Johansen byr på live-musikk.

Foto: Memoria.no

Under ByTorsken presenteres det en egen torskemeny for anledningen, satt sammen av torskeretter fra ulike aktører i byen.

– Vi har samlet nydelige torskeretter fra spisesteder i byen under en egen presentasjon som vi kaller "ByTorsk-menyen". Ålesund byr jo på så mye god og kortreist sjømat, rett fra det store matfatet vi finner i og utenfor kysten vår, avslutter Lisa Mari Sæther.

Foto: Iselin Francesca Flem