«Tears» er navnet på debutsingelen til 21-åringen fra Ålesund, og handler om skyldfølelsen man kjenner på når man innser at man har det fint etter et brudd.

– Etter at forholdet tok slutt, tok jeg meg selv i å vente på kjærlighetssorgen. Da denne uteble, innså jeg at man kanskje ikke trenger å bli helt knust når et forhold tar slutt. Jeg hadde allerede sørget over forholdet før vi bestemte oss for å gå hver til vårt. “I’ve got no tears left to cry. I’ve spent them already”. Det er dette «Tears» handler om, forteller Angelica Storøy.

Og legger til at tekstene i låtene hennes er basert på ting hun selv har opplevd eller føler på.

– Jeg skriver veldig personlig og relaterbart, og det er ofte en dypere mening bak tekstene mine, sier hun.

Gir æren til hjembyen

Men hvor kom musikkinteressen og drømmen om å bli artist fra? Ifølge Angelica selv har hun alltid elsket musikk og mener selv at hun som liten sang før hun kunne snakke. Og allerede i treårsalderen fikk hun enda mer bensin på artist- og kulturbålet, da hun for første gang var på Arbeideren for å se den populære juleforestillingen Putti Plutti Pott.

– Da sa jeg til mamma at dette ville jeg også gjøre, smiler Angelica.

Det førte til at hun ble satt på venteliste på Jugendteateret, og da hun gikk i 2.-klasse begynte hun som elev ved amatørteateret, hvor hun ble værende helt fram til siste året på videregående skole. Putti Plutti Pott ble i alle årene et av årets høydepunkter, og hun har hatt æren av å spille de fleste rollene i stykket. Hun syntes det var ekstra stas å få avslutte 11 år ved Jugendteateret som Nissemor i 2020.

–Jeg var med på alle slags forestillinger, både store og små. Men det er spesielt Putti Plutti Pott som har betydd mest, sier hun.

I 8.-klasse begynte Angelica på Kulturskolen i Ålesund, i tillegg til å fortsatt være en del av Jugendteateret. På Kulturskolen fikk hun en sangpedagog som gjorde et helt spesielt inntrykk, og som får mye av æren for at hun turte å gå videre med musikken.

– Elise Gjerde var sangpedagogen min, men for meg var hun mye mer enn det. Hun gjorde mer enn hun måtte, ved å pushe meg og alltid ha troen på meg når jeg ikke helt hadde det selv. Det er jeg veldig takknemlig for, både overfor Kulturskolen og Jugendteateret. Ålesund har uten tvil vært med på å forme meg og ta meg dit jeg er i dag, skryter 21-åringen.

Angelica er klar på at hjembyen Ålesund har vært med på å forme henne og ta henne dit hun er i dag. Foto: Kristian Moe

Vanskelig tid

Nettopp det å ha troen på seg selv har ikke alltid vært like enkelt for Angelica. Ikke overraskende valgte hun musikklinja på videregående skole, noe hun trivdes godt med, men det var valget etter videregående som ble vanskelig for henne.

– Da hadde jeg kanskje havnet i en grop der jeg ikke trodde nok på meg selv og var litt overveldet over at der var så sinnsykt mange gode musikere. Jeg følte at det var vanskelig å komme gjennom det trange nåløyet for å bli artist, tilstår Angelica.

Istedenfor å søke seg videre innenfor musikk etter videregående, søkte hun seg inn på journalistikklinja i Volda. Tanken om å gi opp musikkdrømmen hadde meldt seg, men hvis hun ikke kunne holde på med musikk selv, skulle hun i hvert fall jobbe med musikk.

– Jeg tenkte at jeg kunne bli den neste Christine Dancke og i det minste være musikkjournalist, ler Angelica.

Ny giv

Hun endte opp med å få plass i Volda, men i løpet av sommeren begynte hun å tvile. Grunnen var at hun hadde funnet ut at mange skulle på folkehøgskole, og da spesielt Musikkfolkehøgskolen Viken. Det gjorde at Angelica ga musikkdrømmen en sjanse til.

– Jeg kjente skikkelig på at hvis jeg flytter til Volda, så kom jeg til å ønske at jeg prøvde litt mer på musikken. Jeg takket derfor nei til plassen i Volda og begynte på musikkfolkehøgskolen Viken i Gjøvik. Der fikk jeg troen på meg selv og tenkte at jeg kanskje kunne gjøre noe mer enn å bare ha syngingen som en hobby, forteller hun.

På Musikkfolkehøgskolen satte Angelica seg et mål om å skrive ferdig én låt i løpet av året – et mål hun oppnådde etter et par måneder. Låten hun skrev da fikk navnet «My Mind», og handlet om det å ikke føle seg bra nok.

– Det var den første ordentlige låten jeg skrev, og den var med på å hjelpe meg. Jeg innså at hodet mitt spilte meg et puss, og at jeg faktisk er god nok dersom jeg legger fra meg de negative tankene som hodet prøvde å lure inn i meg, sier hun.

Angelica er glad i norske artister og henter inspirasjon fra blant andre Sigrid, Astrid S og Dagny. Foto: Ole Onstad

Satser på pop

Etter folkehøgskolen flyttet Angelica til Oslo for å ta en bachelor i utøvende musikk. Der ble hun omringet av folk som hadde samme drøm som hun selv – å satse på musikken.

– Nå har jeg endelig troen på meg selv, og satser for fullt på musikken, sier hun målretta.

– Etter at jeg skrev «My Mind», gikk det mye lettere og jeg skrev låter litt på løpende bånd, deriblant en poplåt. Med det innså jeg at det er pop jeg skal sikte meg inn på, tilføyer Angelica Storøy.

Hvordan vil du beskrive musikkstilen din?

– Som nevnt er tekstene mine personlige og relaterbare, men jeg har valgt å pakke det inn i en slags «popemballasje». Det er ofte en dypere mening bak tekstene mine selv om låtene er «up tempo» og kan høres ut som gladlåter i begynnelsen. Jeg lærte fra teater at hvis man har to motpoler, kan det være lettere å få tak i budskapet fordi det ikke er så tungt å høre på. Jeg er veldig glad i norske artister og henter mye inspirasjon fra Sigrid, Astrid S, Dagny, Skaar og Chris Holsten. Det er litt i den gata jeg plasserer meg selv; organisk popmusikk med personlige og relaterbare tekster, svarer Angelica.

Releasekonsert

3. november slipper altså den 21 år gamle ålesunderen debutsingelen «Tears». I den forbindelse holder hun releasekonsert på Uhørt i Oslo, som blir hennes første konsert der hun bare skal spille sine egne låter. Det gleder Angelica seg enormt mye til.

– Det er utrolig spennende og nervepirrende å skulle holde sin første egne konsert. Man har ingen garanti og vet aldri hvor mange som kommer, men jeg krysser fingrene og jobber steinhardt for at det skal bli en så bra konsert som mulig. Samtidig tror jeg at jeg kommer til å kose meg enormt mye, for det er jo dette jeg vil. Og forhåpentligvis blir «Tears» og releasekonserten starten på artistkarrieren min, smiler 21-åringen.

«Tears» blir den første singelen til Angelica, men hun avslører at det er flere singler under arbeid og at hun planlegger å gi ut mer musikk frem mot sommeren. Foto: Ole Onstad

Mer musikk i vente

Samtidig avslører hun at det kommer mer musikk fra henne i nærmeste framtid.

– Det er flere singler under arbeid, så det kommer mer musikk. Jeg planlegger å slippe flere singler frem mot sommeren, med et mål om å gi ut en EP før sommeren. Drømmen er å få stå på nye scener festivalsommeren 2024, sier hun.

Og når skal du spille i Ålesund?

– Den første konserten jeg arrangerte på egenhånd, var på T2 i fjor, som het «Jula Hjemme med Angelica Storøy». I år gjentar jeg suksessen og arrangerer «Jula Hjemme med Angelica og venner» på Teaterfabrikken 17. desember. Da blir det mest julelåter, men jeg kommer til å spille «Tears». Ellers har jeg ikke planlagt noe i Ålesund med bare mine låter. Men det er ingenting jeg heller vil gjøre enn å komme hjem for å holde konsert og vise hva jeg driver med, avslutter Angelica Storøy.