Julemarked er for så vidt ikke noe nytt på Borgund videregående skole. Skolen har også arrangert julemarked tidligere, der noen av skolens avdelinger har vært med. Men i år slår de på stortromma og har fått med seg hele skolen.

– Det har vært i en liten skala før, men vi ser muligheten for å skape noe mer enn bare et lite matutsalg. Nå har vi engasjert alle avdelingene og tar i bruk større deler av skolen, så i år blir det mye større enn tidligere, sier faglærerne Trude Rogne og Tina Teigen og avdelingslederne Marte Brandsegg og Julianne Vågsholm.

Elevproduserte produkter

På julemarkedet, som finner sted på skolen torsdag neste uke, blir det stort utsalg av elevproduserte produkter. Alle avdelingene på skolen har laget ulike produkter som blir solgt fra hjemmelagde salgsboder og salgsbord. I tillegg skal skolens fire ungdomsbedrifter være med og ha salg av sine produkter, mens helse- og oppvekstlinja bidrar med juleverksted for barn. Og selvfølgelig blir det kiosk med både spise- og drikkevarer.

– Det blir masse fint å kjøpe fra alle avdelinger. Vi kommer til å ha julekranser, krakker, julestrømper, skjærefjøler, tennbriketter og mye mer. Det er ganske mye forskjellig, røper Trude Rogne.

– Så skal frisørlinja ha åpen frisørsalong til sent på kveld. Og hvis været tillater det, skal vi være ute og ha bålpanne med mulighet for å grille marshmallows. I tillegg skal restaurant- og matfag selge kaker og kjøttpålegg, og ha juletapas på onsdag, skyter Brandsegg inn.

Faglærerne Tina Teigen og Trude Rogne håper at det utvida julemarkedet på Borgund vgs tiltrekker seg mye folk og blir en årlig juletradisjon. Foto: Kristian Moe

Vil skape en juletradisjon

Siden årets julemarked er større enn noen gang, er Rogne, Teigen, Brandsegg og Vågsholm naturligvis spente. De forteller at elevene har vært veldig engasjerte og har syntes det har vært kjekt å jobbe med, og håper at alle besøkende også synes det samme når den store dagen er der. Målet er nemlig å skape en fast juletradisjon på Borgund videregående skole.

– Vi håper at det å komme på julemarked på Borgund vgs skal bli noe folk ser frem til hvert år. Før har det vært slik at folk har hastet innom, kjøpt det de skal og så dratt igjen, men vi ønsker å kunne tilby en opplevelse i tillegg, slik at folk blir værende lenger. Det håper vi skjer når vi nå utvider og gjør julemarkedet større og bedre enn tidligere. Forhåpentligvis blir det en årlig juletradisjon, så det blir spennende å se, istemmer de fire damene, før de er raske med å legge til at julemarkedet er åpent for alle.