Suppebilen ble starta opp for snart 11 år siden, og er et tiltak som skal hjelpe vanskeligstilte mennesker og skape en varmere by, forteller Karl Johan Skårbrevik, som driver Suppebilen.

– Det er viktig at vi tar vare på hverandre som mennesker og ser hverandre. Ønsket mitt var å gjøre noe for mennesker i byen som har det litt vanskelig og som er alene. Det er litt av Guds kall å bry seg om andre og det er fantastisk givende, sier han.

Foto: Kristian Moe

Tøffere tider

Skårbrevik opplyser at antall personer som står i suppekø har vært ganske høyt hver fredag de siste par månedene, slik det også var denne fredagen. De fleste er ukrainere, men det finnes også folk fra Ålesund i den lange køen for å få suppe.

– Det har økt litt med flyktningstrømmen, men det er folk herfra også som har det trangt og vanskelig, informerer han om.

Han tror også at litt av grunnen til det økende antallet folk i køen har med at det er litt trangere tider for øyeblikket.

– Folk ser nok at det ikke er så mye igjen og da er det naturlig å prøve å gjøre noe med det slik at man har det noenlunde greit. Det er nok tøffe tider for mange, konkluderer Karl Johan Skårbrevik.

Foto: Kristian Moe